Tv-profilens ilska mot Kanal 5: "Förbannad"

Samir Badran hoppar av "För känd för kärlek" och riktar skarp kritik mot Kanal 5.
Foto: Olle Sporrong
Tv-profilen och artisten känner sig lurad av produktionen.
Foto: /All Over Press / /ALL OVER PRESS

Han känner sig lurad – och förd bakom ljuset.

Nu hoppar Samir Badran av Kanal 5:s "För känd för kärlek".

– Det är väldigt tråkigt och något som vi kommer titta vidare på, säger Kanal 5:s presschef Dan Panas.

I dag blev Kanal 5:s nya program "För känd för kärlek" officiellt. I programmet får tittarna följa de tidigare "Paradise hotel"-deltagarna Samir Badrans, Robin "Mos" Anderssons, Smail Alihodzics och Calle Åbergs liv. Nu berättar dock Samir Badran att han hoppat av – och att han har blivit lurad att medverka.

– Jag blev kontaktad av ett produktionsbolag vilket händer ganska ofta. Jag brukar tacka nej för jag har mycket att göra men de ville följa mitt liv och jag tänkte att det lät bra så jag drog hem från Los Angeles för att göra den här grejen, säger han och fortsätter:

– Jag var alltså utomlands och drog hem för att det kändes seriöst. Det skulle handla om vad jag gör nu för tiden och vad som hände efter jag blev känd.

Men enligt Samir Badran hade produktionsbolaget, Warner, en baktanke.

– Vi hade ett möte där de började prata om att jag skulle träffa brudar i programmet men jag sa att det var lugnt för min del, att det absolut inte är något jag vill göra.  Jag vill inte dejta i tv, det har jag gått ifrån. Dessutom söker jag ingen drömtjej som de försöker få det till.


LÄS MER: Tv-profilerna söker kärleken i nytt program


Samir Badran: "Jag blev chockad"

Enligt Samir Badran kom frågan om att dejta i tv upp flera gånger i diskussionerna med produktionsbolaget. Trots det skrev han på ett kontrakt.

– Men jag sa att jag inte vill ha någonting med det att göra även om de pressade mig. Jag sa att jag inte vill vara med i programmet om det har något med dejting att göra vilket vi kom överens om.

Men i dag började Samir Badran plötsligt få massvis med mejl och meddelanden på Instagram och Facebook.

– Det var tjejer skrev att de vill dejta mig och gifta sig med mig. Jag ba vad fan händer? Det var så många meddelanden under så kort tid. Jag blev chockad och tänkte vad fan är det här.

Förklaringen är att Kanal 5 under dagen gått ut med nyheten om programmet, där en betydande del alltså handlar om dokusåpakändisar som ska hitta kärleken i tv.

– Då flippade jag ur, vad fan är det här? Jag söker verkligen inte kärleken. Jag blir galen. Jag hade varit hemma och filmat med min familj och så har de gått bakom min rygg. De har sagt till de andra deltagarna att det är ett dejtingprogram och försökt bjuda in tjejer bakom min rygg. Jag är emot allt det, jag jobbar inte så längre, säger han och fortsätter:

– Jag blir så jävla förbannad. De bröt ju mot allt som var sagt. Så jag ringde upp chefen och hoppade av hela programmet. Jag vägrar att vara med i någon jävla dejtinggrej.

Vad sa produktionsbolaget?

– De blev ledsna men det är ju de som har gjort fel. Jag blev fett besviken, jag åker hem från Los Angeles för att börja spela in den här grejen och har planerat mitt liv efter det här och satsat massa tid på det, säger han och fortsätter:

– Jag är väldigt skeptisk när det kommer till att välja tv-grejer så det blev väldigt tråkigt att de gick bakom ryggen på mig. Jag söker inte kärleken och drömtjejen i tv. Jag har lagt ner den där grejen för det har påverkat mitt liv väldigt mycket. Jag tycker att de begick ett stort misstag. De var taskiga.


LÄS MER: Samirs kamp för kärleken


Kanal 5: "Det är väldigt tråkigt"

När Samir Badran fick läsa artiklarna om programmet var hela filmteamet hemma hos honom och filmade.

– Jag avbröt i mitt i och sa att jag inte vill filma en sekund till. Jag mådde jävligt dåligt, det var verkligen katastrof.

Dan Panas är presschef på Kanal 5.

– Det stämmer att Samir Badran har hoppat av "För känd för kärlek". Jag känner inte till den dialog som har utspelat sig mellan Samir och Warner och vad som har lovats och sagts och inte sagts, säger han och fortsätter:

– Det jag känner till är att Samir är besviken och det är väldigt tråkigt och något som vi kommer titta vidare på.

Enligt uppgift till Expressen planerar Kanal 5 nu att göra ett nytt program med Samir Badran.

– Samir är en stjärna och en skön kille som vi gillar. Vi har en bra dialog men vad vi pratar om kommer jag inte kommentera, säger Dan Panas.

Warner hälsar via Kanal 5:s pressavdelning att de inte har några kommentarer.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.