Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Tv-profilens bröllopsdröm – tar hjälp av Micael Bindefeld

Karl Fredriks fina ord om kärleken Petter
Karl Fredrik Gustafsson och fästmannen Petter Kjellén har nyligen förlovat sig.
Foto: TV4/CMORE
Och planerna på ett storslaget bröllop i Italien finns redan där.
Foto: TV4
Till sin hjälp har de festfixaren Micael Bindefeld.
Foto: / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ

TV4-profilen Karl Fredrik Gustafsson har precis förlovat sig med sambon Petter Kjellén och parets planer på ett storslaget bröllop är redan i gång.

Och till sin hjälp har de ingen mindre än superfestfixaren Micael Bindefeld.

– Vi vill nog slå på stora trumman, säger tv-floristen.

Det var i förra veckan som Karl Fredrik Gustafsson, 34, visade upp förlovningslyckan med mångåriga kärleken Petter Kjellén, 38, på Instagram. På en bild visade paret glatt upp sina nya ringar medan de drack prosecco i solskenet.

– Vi åkte på en långweekend till Gotland. Petter hade överraskat mig med det. Han tyckte att vi behövde komma bort.  

– Jag fick sådan feeling när vi satt och åt lunch att jag frågade Petter om vi inte skulle passa på att förlova oss, och han blev jätteglad. Så då var det bara att skrida till verket och försöka få tag på ringar. Och det är inget man gör på ett dygn eller några timmar, men det lyckades vi med. Vi fick tag på en guldsmed som ville hjälpa oss, berättar Karl Fredrik Gustafsson.

Bröllopsplaner i Italien

Enligt trädgårdsmästaren är det ingen brådska med själva bröllopet, men just nu siktar paret på att kunna bli äkta makar sommaren 2022. Drömplatsen för bröllopet är också bestämd – och det är inte i Sverige:

– Vi har väldigt mycket vänner och släktingar, så vi skulle nog vilja slå på stora trumman. Och vi letar ju hus nere i Italien nu.

Runt 200 gäster och tre dagars fest är vad Karl Fredrik Gustafsson ser framför sig.

– Man träffas på fredagen med mer mingelparty så man får lära känna varandra. Sen på bröllopet på lördagen och på söndagen avslutas det med lite lyxig brunch. Det är vår plan. Den är ju ganska storslagen, men inte orealistiskt. Vi har ju ett tag på oss för att både planera och förbereda det. 

Idén om att förlova sig kom spontant och var Karl Fredrik Gustafssons initiativ.
Foto: EMILIA AHLGREN / BLOMSTERFRÄMJANDET
Petter Kjellén och tv-floristen har varit ett par sedan 2014.
Foto: Peter Knutson/TV4

Får hjälp av Bindefeld

Och oväntad hjälp ser ut att komma från festfixaren Micael Bindefeld, som Karl Fredrik Gustafsson träffade för första gången på en middag för ett tag sedan.

– Då hade vi inte förlovat oss eller pratat om det här. Men det var första gången jag träffade honom, han var jättetrevlig och vi klickade bra. Och han sa ”när ni gifter er då vill jag göra ert bröllop”, så han kommer nog finnas med på ett hörn.

Var i Italien är det ni letar hus?

– Nere i sydvästra, typ Sorrento, längs kusten där. Det finns många vackra miljöer och naturreservat, orter och byar längs hela kusten där, fantastiskt. Fint vatten, fina miljöer, fin utsikt. Vi skulle kunna tänka oss ett renoveringsobjekt ungefär som Eklaholm.

”Ett ställe vi skulle kunna fly undan till”

I tisdagens avsnitt av ”Karl Fredrik på Österlen” på TV4 letar paret efter en ny fastighet på Österlen för att få mer utrymme att driva sin affärsverksamhet. Men boendet i Italien ska mer fungera som en plats för återhämtning. En plats där jobbet kan läggas lite åt sidan.

– Det är ju ett privat ställe vi skulle kunna fly undan lite till. Vi älskar vårt Eklaholm och våra kunder och businessen går bra och alltihop, men det kan bli lite mycket av det goda. Vi bor mitt i det så det kan vara skönt att få ett ställe att känna sig lite privat och ledig på.

Just nu tittar paret efter möjliga fastigheter på nätet, men kommer resa ner så snart det går.

– Så fort vi får vaccin eller man får börja resa så kommer vi ju åka ner och kolla runt ännu mer. Vi förbereder oss för att kunna hitta något till årsskiftet.Så var lyxfesten inifrån: ”Varit perfekt”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.