Leif-Ivan Karlsson drabbades förra helgen av en hjärtinfarkt. Foto: / FOTO: TV3Leif-Ivan Karlsson drabbades förra helgen av en hjärtinfarkt. Foto: / FOTO: TV3
Leif-Ivan Karlsson drabbades förra helgen av en hjärtinfarkt.  Foto: / FOTO: TV3
Nu tvingas tv-profilen att ändra livet.Nu tvingas tv-profilen att ändra livet.
Nu tvingas tv-profilen att ändra livet.
Men alkoholen kommer han inte helt att sluta med.Men alkoholen kommer han inte helt att sluta med.
Men alkoholen kommer han inte helt att sluta med.

Tv-profilen tvingas ändra livet – rädd att dö

Publicerad

Flyktingmiljonären och TV-profilen Leif-Ivan Karlsson, 56, menar att han måste dra ner på sitt alkoholintag om han ska lyckas gå ner i vikt.

Han säger att han använt alkohol för att dämpa stressnivån.

– Jag kommer aldrig sluta dricka – jag ska dricka onsdag, fredag och lördag, säger han.

Leif-Ivan Karlsson fick under lördagen färdas till Huddinge sjukhus efter att han drabbats av en svår hjärtinfarkt.

TV-profilen och flyktingmiljonären har tidigare berättat att han var oerhört rädd för att han skulle dö.

Han säger att måste gå ner 35 kilo för att risken för att få en ny hjärtinfarkt ska minska.

 

LÄS MER: Flyktingmiljonären om rädslan för att dö

 

Leif-Ivan Karlsson: "Jag har kört jättehårt"

Nu är målet att dra ner på mängden alkohol för att det ska bidra till att han går ner i vikt.

– Jag ska minska på alkoholintaget så klart. Jag har kört jättehårt och för att kunna ha det tempo jag haft, då har jag när kommit hem druckit vin, rom eller var det må vara för att varva ner, säger han.

Men han säger att det inte helt kommer att vara slut med alkohol. Leif-Ivan Karlsson har i princip druckit sju dagar i veckan och mängden alkohol ska minskas med ungefär hälften.

– Nu kommer jag inte behöva alkoholen på samma sätt. Det är en vana som jag skapat och den ska jag bryta nu. Jag kommer aldrig sluta dricka – jag ska dricka onsdag, fredag, lördag, säger Leif-Ivan Karlsson.

- Det är bättre det än sju dagar i veckan.

 

LÄS MER: Flyktingmiljonären ska opereras

 

Flyktingmiljonären: "Övervikten min största fiende"

Leif-Ivan Karlsson säger att han nu ska göra allt vad han kan för att även dra ner på stressnivån.

– Jag ska försöka minska med stressen. Jag tror än en gång att övervikten är min största fiende. Jag är 1,72 meter lång och väger 135 kilo, det är ingen lek, det är kraftig fetma, säger Leif-Ivan Karlsson.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag