Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tv-profilen: Timell visade mig sitt kön

Martin TImell
Foto: ROGER VIKSTRÖM
Tv-profilen Caroline Giertz säger att Martin Timell visade sitt kön för henne på en branschfest för ett antal år sedan – i ett rum full av festdeltagare.
Foto: FOTO: ALBA GIERTZ/TV4. / COPYRIGHT: ALBA GIERTZ

Tv-profilen Caroline Giertz säger att Martin Timell visade sitt kön för henne på en branschfest för ett antal år sedan – i ett rum full av festdeltagare.

Hon berättade först i tidningen Metro om händelsen, då anonymt. Nu väljer hon att träda fram i Expressen. 

– Jag har kommit fram till att det är lika bra att säga som det var, säger Caroline Giertz.

Caroline Giertz, 59, är programledare för "Det okända", som visas i TV4:s systerkanal Sjuan, och har tidigt programlett "Måndagsklubben" på Kanal 5.

På fredagen berättade hon i tidningen Metro att Martin Timell visade sitt kön för henne. 


LÄS ÄVEN: Martin Timells utbrott i den interna filmen 


Då ville hon vara anonym – men nu väljer hon att träda fram och berätta i Expressen om händelsen, som inträffade för ett antal år sedan på en branschfest.

Träder fram efter Expressens granskning

Hennes berättelse kommer efter Expressens granskning, där en kvinna som tidigare arbetat i "Äntligen hemma"-produktionen berättat om Martin Timells sexuella övergrepp.

Granskningen visar även att Martin Timell uttalat sig homofobiskt, rasistiskt och sexistiskt i jobbsammanhang – något som Timell kommenterat i en intervju med Expressen. 


LÄS ÄVEN: Timell skickade sexfilmer till Lulu Carter 


Caroline Giertz understryker att hon berättar för att hashtag-kampanjen #metoo är en viktig fråga, men hon vill inte bidra till en jakt på enskilda personer.

– Det går så i flock, sen så plötsligt ger sig alla på en person. Alla ger sig på, alla ska tycka likadant. Det finns inga nyanser. 

Trots det vill hon berätta om det som hände, eftersom "det inte är OK".

Det var på en branschfest som Martin Timell plötsligt blottade sig för henne. Flera personer fanns i rummet och festen pågick för fullt. 

"Det är folk runtomkring"

– Han sa, "Kom, jag ska visa dig något", på en stor branschfest. Så jag följde med honom. Sen så, "Jag vet inte vad det är med dig, men jag får stånd bara av att vara nära dig. Vill du se?" Så bara, jag hinner inte ens svara, förrän han har knäppt upp sina prydliga byxor och släppt ut den… Det är en väldigt märklig situation, för det är folk runtomkring, men de kan inte se just det, säger hon.

Hon berättar att det kändes absurt och att hon kände att det hela var "ganska komiskt".

– Han såg så förväntansfull ut. Som om jag skulle bli smickrad, säger hon och fortsätter:

– Det som han gjorde med mig, det var mer surrealistiskt. Jag tror han såg det som nån sorts spontant förspel, kanske. Men det föll ju ganska platt.


LÄS ÄVEN: Martin Timell bryter tystnaden 


Blev chockad

Martin Timell frågade om hon ville röra vid hans kön, berättar Giertz.

– Nej, det ville jag ju inte. Men det helt sjuka var, att jag blev så chockad, så vi stod kvar och pratade ett tag medan han fingrade lite förstrött på sig själv.

Hon berättar att de stod och pratade ett par minuter om "vardagliga saker" medan Martin Timells kön fortfarande var blottat. 

– Jag försökte låtsas som om allt var helt normalt, säger Caroline Giertz. 


LÄS ÄVEN: TV4:s vd: "Vi borde ha agerat tidigare" 


Caroline Giertz förtydligar att hon inte kände sig "kränkt eller smutsig". Hon säger att hon helt enkelt kände att det hela var konstigt. 

– Sen har jag bara berättat det för ett fåtal, för på något konstigt sätt har jag velat skydda honom. Vilket är bisarrt också. För min tanke var mer att han hade lämnat ut sig själv än kränkt mig. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.