Martin TImell Foto: ROGER VIKSTRÖMMartin TImell Foto: ROGER VIKSTRÖM
Martin TImell  Foto: ROGER VIKSTRÖM
Tv-profilen Caroline Giertz säger att Martin Timell visade sitt kön för henne på en branschfest för ett antal år sedan – i ett rum full av festdeltagare. Foto: FOTO: ALBA GIERTZ/TV4. / COPYRIGHT: ALBA GIERTZTv-profilen Caroline Giertz säger att Martin Timell visade sitt kön för henne på en branschfest för ett antal år sedan – i ett rum full av festdeltagare. Foto: FOTO: ALBA GIERTZ/TV4. / COPYRIGHT: ALBA GIERTZ
Tv-profilen Caroline Giertz säger att Martin Timell visade sitt kön för henne på en branschfest för ett antal år sedan – i ett rum full av festdeltagare. Foto: FOTO: ALBA GIERTZ/TV4. / COPYRIGHT: ALBA GIERTZ

Tv-profilen: Timell visade mig sitt kön

Publicerad

Tv-profilen Caroline Giertz säger att Martin Timell visade sitt kön för henne på en branschfest för ett antal år sedan – i ett rum full av festdeltagare.

Hon berättade först i tidningen Metro om händelsen, då anonymt. Nu väljer hon att träda fram i Expressen. 

– Jag har kommit fram till att det är lika bra att säga som det var, säger Caroline Giertz.

Caroline Giertz, 59, är programledare för "Det okända", som visas i TV4:s systerkanal Sjuan, och har tidigt programlett "Måndagsklubben" på Kanal 5.

På fredagen berättade hon i tidningen Metro att Martin Timell visade sitt kön för henne. 

 

LÄS ÄVEN: Martin Timells utbrott i den interna filmen 

 

Då ville hon vara anonym – men nu väljer hon att träda fram och berätta i Expressen om händelsen, som inträffade för ett antal år sedan på en branschfest.

Träder fram efter Expressens granskning

Hennes berättelse kommer efter Expressens granskning, där en kvinna som tidigare arbetat i "Äntligen hemma"-produktionen berättat om Martin Timells sexuella övergrepp.

Granskningen visar även att Martin Timell uttalat sig homofobiskt, rasistiskt och sexistiskt i jobbsammanhang – något som Timell kommenterat i en intervju med Expressen. 

 

LÄS ÄVEN: Timell skickade sexfilmer till Lulu Carter 

 

Caroline Giertz understryker att hon berättar för att hashtag-kampanjen #metoo är en viktig fråga, men hon vill inte bidra till en jakt på enskilda personer.

– Det går så i flock, sen så plötsligt ger sig alla på en person. Alla ger sig på, alla ska tycka likadant. Det finns inga nyanser. 

Trots det vill hon berätta om det som hände, eftersom "det inte är OK".

Det var på en branschfest som Martin Timell plötsligt blottade sig för henne. Flera personer fanns i rummet och festen pågick för fullt. 

"Det är folk runtomkring"

– Han sa, "Kom, jag ska visa dig något", på en stor branschfest. Så jag följde med honom. Sen så, "Jag vet inte vad det är med dig, men jag får stånd bara av att vara nära dig. Vill du se?" Så bara, jag hinner inte ens svara, förrän han har knäppt upp sina prydliga byxor och släppt ut den… Det är en väldigt märklig situation, för det är folk runtomkring, men de kan inte se just det, säger hon.

Hon berättar att det kändes absurt och att hon kände att det hela var "ganska komiskt".

– Han såg så förväntansfull ut. Som om jag skulle bli smickrad, säger hon och fortsätter:

– Det som han gjorde med mig, det var mer surrealistiskt. Jag tror han såg det som nån sorts spontant förspel, kanske. Men det föll ju ganska platt.

 

LÄS ÄVEN: Martin Timell bryter tystnaden 

 

Blev chockad

Martin Timell frågade om hon ville röra vid hans kön, berättar Giertz.

– Nej, det ville jag ju inte. Men det helt sjuka var, att jag blev så chockad, så vi stod kvar och pratade ett tag medan han fingrade lite förstrött på sig själv.

Hon berättar att de stod och pratade ett par minuter om "vardagliga saker" medan Martin Timells kön fortfarande var blottat. 

– Jag försökte låtsas som om allt var helt normalt, säger Caroline Giertz. 

 

LÄS ÄVEN: TV4:s vd: "Vi borde ha agerat tidigare" 

 

Caroline Giertz förtydligar att hon inte kände sig "kränkt eller smutsig". Hon säger att hon helt enkelt kände att det hela var konstigt. 

– Sen har jag bara berättat det för ett fåtal, för på något konstigt sätt har jag velat skydda honom. Vilket är bisarrt också. För min tanke var mer att han hade lämnat ut sig själv än kränkt mig. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag