Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Tv-profilen stämmer sitt ex på 8,8 miljoner kronor

Paret investerade i Bitcoin.
Foto: BEATA ZAWRZEL/NURPHOTO/SHUTTERST / BEATA ZAWRZEL/NURPHOTO/SHUTTERST SHUTTERSTOCK

En tidigare tv-profil stämmer sin ex-sambo på 8,8 miljoner kronor.

Paret har tidigare gjort omfattande investeringar i olika skatteparadis samt i kryptovalutan Bitcoin. 

Vinsten efter skatter blev 18,8 miljoner kronor. 

Den kvinnliga tv-personligheten deltog tidigare i ett mycket populärt familjeprogram. En stor del av uppmärksamheten vändes av naturliga skäl mot den karismatiska kvinnan. Hon fick stort utrymme i medierna. 

Både hon och den före detta sambon är högt utbildade. Vid sidan av sina civila yrken har de även gjort omfattande investeringar i bland annat Bitcoin.

I det bodelningsavtal som kvinnan nu lämnat in som en bilaga till sin stämningsansökan till tingsrätten berättar hon hur paret investerat i bland annat Luxemburg, Turkiet och Liechtenstein under åren 2007–2011. 

I avtalet står: 

”Dessa investeringar såldes 2012 och förvarades på bankkonton. Den totala behållningen efter skatter och avgifter var ca 18,8 miljoner kronor”.

Skulle betala 9,4 miljoner

Enligt bodelningsavtalet, som är undertecknat i mars 2020, var parterna överens om att vinsten skulle delas lika.

Ex-sambon skulle betala 9,4 miljoner kronor till tv-profilen senast den 1 april i år. Mannen har gjort en första avbetalning på skulden. Därefter har betalningen upphört.  

Parterna kom dessutom överens om att en ränta om 33 000 kronor per månad skulle utgå om inte avtalet följdes. Mannen skulle även betala ytterligare en avgift på 300 000 kronor om inte utbetalningen var reglerad före den sista december i fjol. 

Paret har även ägt ett antal fastigheter tillsammans. Dessa ligger utanför bodelningen eftersom de är kvinnans enskilda egendom. 

Även mannen är omskriven i pressen.

Expressen har sökt tv-profilen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.