Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Tv-profilen gör comeback – som artist

Gina Dirawi gör comeback, men nu som artist.
Foto: Jenny Ka¿llman
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL

Gina Dirawi har sedan en tid hållit sig undan rampljuset.

Nu är hon tillbaka som artist och ska för första gången uppträda live med sin musik.

– Det var som att jag kunde se mig själv i ljud för första gången, säger hon i ett pressmeddelande om nya dubbelsingeln.

Programledaren och komikern Gina Dirawi, 30, ställer sig på livescenen för första gången någonsin – som artist. 

I ett inlägg på Instagram berättar hon att spelningen blir av i höst på en musikfestival i Stockholm.

”Jag är så glad över att kunna meddela att mitt första livegig någonsin kommer att vara på Popaganda i oktober”, skriver hon följt av glada utropstecken.

”Kunde se mig själv i ljud”

Den framgångsrika tv-profilen fick till slut nog av den mediala uppmärksamheten och efter ”Idol” 2018 drog hon sig undan.

Men nu är hon alltså tillbaka. Nyligen släpptes hennes dubbelsingel ”Sunday”/”Live and die”, och båda låtarna går att höra i den svenska dramaserien ”Young royals” på Netflix.

– Det var som att jag kunde se mig själv i ljud för första gången. Det var oerhört tillfredsställande, säger Gina Dirawi i ett pressmeddelande. 

Där berättar hon även om inspelningssprocessen.

– Hela tagningen är en ”one take” från en live-inspelning där vi hade en grundform som jag skrivit text till, men där hela slutet improviserades. Jag ville ha en låt fri från tydlig form, så vi följde varandra och så blev det som det blev, berättar Gina Dirawi i ett pressmeddelande.

Gina Dirawis debutalbum släpps i början av nästa år.

Isabella Löwengrips barnplaner med kärleken: "Ett år"

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.