Annica Duell Liljeblad gör succé i hyllade svenska filmen "The Square". Foto: FAKSIMIL TV4Annica Duell Liljeblad gör succé i hyllade svenska filmen "The Square". Foto: FAKSIMIL TV4
Annica Duell Liljeblad gör succé i hyllade svenska filmen "The Square". Foto: FAKSIMIL TV4
I TV4:s "Nyhetsmorgon" berättar hon om årets Oscargala. Foto: FAKSIMIL TV4I TV4:s "Nyhetsmorgon" berättar hon om årets Oscargala. Foto: FAKSIMIL TV4
I TV4:s "Nyhetsmorgon" berättar hon om årets Oscargala.  Foto: FAKSIMIL TV4
Här ses skådespelerskan på galapremiären av "The Square". Foto: JARI KANTOLA / STELLA PICTURESHär ses skådespelerskan på galapremiären av "The Square". Foto: JARI KANTOLA / STELLA PICTURES
Här ses skådespelerskan på galapremiären av "The Square".  Foto: JARI KANTOLA / STELLA PICTURES
Liljeblad fick gå på årets Oscargala med gänget från "The Square". Foto: MATHILDA TENNYSDOTTER/TT / TT NYHETSBYRÅNLiljeblad fick gå på årets Oscargala med gänget från "The Square". Foto: MATHILDA TENNYSDOTTER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Liljeblad fick gå på årets Oscargala med gänget från "The Square".  Foto: MATHILDA TENNYSDOTTER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Tv-profilen försvann från rutan – gör nu succé

Publicerad

Forna programledaren och tv-hallåan Annica Duell Liljeblad har skaffat sig en ny karriär som 50-åring - och har sadlat om till skådespelerska. 

Liljeblad har nämligen gjort succé i svenska filmen "The Square".

– Varenda cell i min kropp är lycklig nu, säger hon i TV4:s "Nyhetsmorgon".

Annica Duell Liljeblad har haft en karriär som tv-hallåa och programledare. Fram till våren 1998 ledde hon eftermiddagsprogrammet "Emmas hus" på TV4. Nu satsar hon helhjärtat på nya karriären som skådespelerska. 

– Varenda cell i min kropp är engagerad, varenda cell är lycklig nu. säger Liljeblad i TV4:s "Nyhetsmorgon". 

Efter att ha adopterat döttrarna Klara och Vera, tillsammans med maken Anders Liljeblad, försvann Annica från offentligheten. Hon valde att prioritera familjelivet och blev mamma på heltid. När barnen växte upp blev det dags att satsa på drömmen. 

För "Nyhetsmorgon" berättar skådespelerskan att även om hon hade ett bra jobb som programledare kände hon sig aldrig till fullo. 

– Det var aldrig ett jobb där jag kände att jag var till fullo med hela min kropp, min själ och mitt hjärta. 

 

LÄS MER: Lena Philipssons förändring – byter liv 

 

Programledaren Tilde de Paula Eby tycker att det är modigt att Liljeblad valde att ge sig in i en ny bransch vid 50 års ålder. 

– Jag valde att vara modig för att alternativet, var aldrig ett alternativ. Det är ju en insikt man nästan behöver hjälp med av nära och kära.

Vidare berättar Liljeblad att det var hennes man som pushade henne att ta steget och satsa på sin dröm. Efter makens uppmaning satte hon sig i skolbänken i två år och utbildade sig till skådespelerska. 

Liljeblad: Drömmen är att få arbeta med det här till "the bitter end"

Svenska långfilmen "The Square" som regisserades av Ruben Östlund var Oscarnominerad i årets gala. Dessvärre blev det ingen vinst för svenska filmen men Liljeblad berättar att det var en upplevelse att få vara där. 

– Det var en cirkus, men det var galet roligt. säger skådespelerskan och skrattar. 

Snart ska Liljeblad tillbaka till USA och nätverka. Hon är även aktuell i en ny svensk tv-serie som hon inte kan avslöja namnet på än. 

– Drömmen är att få arbeta med det här till "the bitter end". säger hon. 

Expressen har sökt Annica Duell Liljeblad

 

LÄS MER: TV4-profilens oväntade beslut – byter karriär helt 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag