Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tv-profilen Elaine hyllar gravidkroppen

Retorikexperten och författaren Elaine Eksvärd är gravid- Nu berättar hon om den positiva kroppsförändringen.Foto: SVEN LINDWALL
Retorikexperten och författaren Elaine Eksvärd (t.h) är gravid. Nu berättar hon i "Karins preggopodd "med Karin Bülow Orrje om den positiva kroppsförändringen.Foto: SVEN LINDWALL
Elaine Eksvärd.Foto: SVEN LINDWALL

Författaren och tv-profilen Elaine Eksvärd väntar sitt tredje barn.

I "Karins Preggopodd" berättar hon om sina svårigheter att bli gravid, tankarna inför förlossningen och sina kampanjer mot sexuella övergrepp mot barn.

– I stället för att vara rädda för vuxnas reaktioner, så borde vi vara rädda om våra barns säkerhet, säger Elaine Eksvärd i podcasten.

Lyssna på "Karins preggopodd" – med Elaine Eksvärd

Ladda ner avsnitt
Spela upp i annan app

Retorikexperten och författaren Elaine Eksvärd, 35, är gravid. Det avslöjade hon i februari på sin blogg. 

Bebisen blir Elaine Eksvärds tredje tillsammans med maken Gustav. Paret har sedan tidigare sonen Matheo och dottern Evelyn.

I podcasten "Karins Preggopodd" med Karin Bülow Orrje berättar hon bland annat om sina svårigheter att bli gravid och tankarna inför den kommande förlossningen.

– Det gör väldigt ont, jag kan inte påstå något annat. Men jag kommer inte vilja ha bedövning, för jag vet att jag kommer klara det, säger hon.

Elaine Eksvärd arbetar aktiv med kampanjen "Tre ska bli noll", och "Förskolebrevet.se", som strävar för att motverka sexuella övergrepp mot barn i förskolan. Enligt statistiken har minst tre barn i varje klass i skolan varit utsatta för övergrepp.

– Att lära ut kroppsintegritet i skolan borde vara lika självklart som att ha brandövning. I stället för att vara rädda för vuxnas reaktioner, så borde vi vara rädda om våra barns säkerhet.

Som liten utsattes Elaine Eksvärd själv av övergrepp, något som driver henne i kampen för barns rättigheter. Som mamma är hon nu noggrann att lära ut integritet till sina barn, något som redan gett utdelning.

–  När vi var på Kolmården här om dagen ville Matheo inte krama Bamse. Han high-fivade i stället, med motiveringen att han inte kände Bamse.

LÄS MER: Expressens Karin Bülow Orrje startar gravidpodd

Elaine Eksvärd listar också det bästa och sämsta med att vara gravid i "Karins preggopod".

Det positiva är att hon får finare hy, bättre hår och större bröst, berättar hon i podcasten.

– De säger att blodflödet gör att man får bättre hy, så jag sminkar mig nästan aldrig när jag är gravid. Och håret, det är som att håret har ett ankare i huvudet, för det blir större och finare. Och det är så härligt att få stora bröst igen. Jag ogillade mina bröst för att de var stora. Det har jag gjort hela mitt liv, ogillat dem, säger hon och fortsätter: 

– Men sedan, efter första amningen försvann de och nu har de kommit tillbaka och det är jättehärligt. Det är bara att njuta så gott det går, säger Elaine Eksvärd i podcasten.

Men det finns också nackdelar med att vara gravid - illamåendet, att känna sig tung i kroppen och att få foglossningar hör inte till det bästa med att bli trebarnsmamma.

– Jag känner mig ganska tung. Jag är en sådan som går upp rätt mycket i vikt. Vissa går upp tio kilo efter en hel graviditet. Och det gör jag oftast efter tolv veckor. Den här tredje graviditeten var inget undantag, säger hon i avsnittet.

Elaine Eksvärd.Foto: SVEN LINDWALL

LÄS MER: Elaine Eksvärd gravid med tredje barnet 

Elaine Eksvärd hyllar gravidkroppen

I samtalet med Karin Bülow Orrje kommer de in på att deras kroppar är finare som gravida - men att det syns bäst utan kläder.

– Ja, jag tycker också det. Den är skitsnygg. Det är så mycket liv och kvinnlighet. Jag tycker den är väldigt vacker, säger Elaine Eksvärd i podcasten.

Så lyssnar du på Karins preggopodd

■ Sök på "Karins preggopodd" i Itunes och lyssna där.
■ Använda webbtjänsten eller applikationen Acast och sök under namnet där.
■ Ladda hem appen Podcaster i din iphone och lyssna via appen.
■ Surfa in på artikeln på www.expressen.se och lyssna på podden.