Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tv-profilen död två månader efter cancerbeskedet – blev bara 34 år

Tidigare "Top Model"-delatagaren Jael Strauss, 34, fick i början av oktober sjukdomsbeskedet av läkaren – att hon hade drabbats av en obotlig och aggressiv form av bröstcancer.Foto: INSTAGRAM

Tv-profilen Jael Strauss är död.

Enligt uppgifter till TMZ dog den tidigare Top Model-deltagaren under tisdagen. 

Hon blev 34 år gammal. 

Tidigare "Top Model"-deltagaren Jael Strauss, 34, fick i början av oktober sjukdomsbeskedet av läkaren – att hon hade drabbats av en obotlig och aggressiv form av bröstcancer.

Enligt uppgifter till TMZ dog Jael Strauss under tisdagen. En källa som stod modellen nära bekräftar uppgifterna till tidningen.

"Den enda välsignelsen var att vi kunde visa henne hur älskad hon var innan hon gick bort. Hon förde med sig så mycket ljus till människor.", berättar familjen i ett meddelande.

"Idag har vi förlorat vår ängel och hon är tillbaka i den andliga världen vilken hon kom ifrån och vi vet att hon kommer att övervaka oss alla", skriver familjen och vännerna på Facebook.

Top Model-vinnaren Jaslene Gonzales skriver om sorgen på Twitter:

"Jag önskar att jag hade kunnat få träffa henne ännu en gång. Hon gick igenom så mycket. Vi vet inte av vilken anledning, men hon var en av de starkaste personer jag har känt. Mina böner är med henne och hennes familj.", skriver hon.

https://twitter.com/jaslenegonzalez/status/1070100592368861184

 

Jael Strauss berättade öppet om sjukdomskampen

Strauss kom 22 år gammal sexa i tv-programmet "America's Next Top Model" 2007, men hamnade efter sitt deltagande i ett missbruk som till slut ledde till att hon blev hemlös. 

2012 gjorde hon ett uppmärksammat tv-framträdande hos Dr Phil och gick då med på att genomgå en behandling mot sitt missbruk – och hon blev senare drogfri.

I oktober fick hon ett sjukdomsbesked av sin läkare och berättade öppet om sin sjukdom.

"Den 2 oktober blev jag diagnosticerad med bröstcancer i stadium 4. Den har aggressivt spridit sig genom min kropp och är obotlig. Med behandling kan mitt liv förlängas utöver de "få månader" som läkaren sa att jag skulle kunna få. Jag vill inte dö. Jag behöver ett av dessa mirakel som jag fick vara med om 2013", skrev hon i inlägget då.

Jael Strauss blev 34 år gammal.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.