Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

TV-profil: "Olyckan har gjort mig mer ödmjuk"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
"Mer ödmjuk". Livet blev inte som Tareq och hans fru tänkt sig, efter bilolyckan för 17 år sedan. "Upplevelsen har på många sätt format både mig och min fru", säger han.
Foto: Peter Kroon

Tv-profilen Tareq Taylor och Stina var nygifta och hade livet framför sig. Solen sken och det var en helt vanlig dag i Malmö. Då skedde bilolyckan som för alltid förändrade deras liv.

- Det var många år som var svåra och tunga, säger tv-kocken som i dagens "Sommar i P1" berättar om den otäcka händelsen.

En varm sommardag 1996 blevbilen, som Tareq Taylor och hans fru Stina satt i, påkörd bakifrån i en korsning.

- Jag minns hur hård och hög smällen var och hur den lika snabbt övergick i total tystnad. Hur blodsmaken spred sig i min mun, hur bilbältet tryckte ihop bröstkorgen och hur jag studsade fram och tillbaka i sätet. När jag vände mig mot Stina såg jag hur hon satt och höll sig för nacken. "Är du okej?" frågade jag. "Jag vet inte" svarade hon, berättar Tareq Taylor i inledningen av sitt sommarprat.

Intensiv smärta

Stina var inte okej. Hon hade drabbats av whiplash och i ett slag förändrades livet för både henne och Tareq. För Stina väntade ett liv med kroniska smärtor och orkeslöshet.

- Snart skulle smärtan bli så intensiv att hon inte längre klarade av sina studier, sociala sammankomster eller att ens prata om det med mig, berättar Tareq Taylor i "Sommar i P1".

Till GT säger kocken att han och Stina under många år hade svårt att finna sig i att de tvingades anpassa sina liv efter pisksnärtskadan.

- Både jag och Stina har alltid varit väldigt ambitiösa människor i allt vi har gjort. När det inte gick längre, när det inte längre fanns fysiska eller psykiska möjligheter att gå vidare på samma sätt som tidigare - det var svårt.

Gled isär

Sviterna efter bilolyckan gjorde att tv-kocken och hans fru gled isär. Stina drog sig undan och Tareq flydde in i sitt jobb.

Vändningen kom när makarna gick till en parterapeut som frågade om de kommit dit för att skiljas som vänner eller för att hitta tillbaka till varandra.

- Vårt förhållande ställdes på sin spets. Det var nu eller aldrig, säger Tareq Taylor.

Tv-kocken och hans fru bestämde sig för att de ville hitta tillbaka till varandra - och de lyckades.

I dag har de accepterat att livet inte blev som de hade tänkt sig, men att det blev bra ändå.

- Upplevelsen har på många sätt format både mig och min fru. Förhoppningsvis har den gjort mig lite mer ödmjuk inför livet, säger Tareq Taylor.

Aktuell i radio

Namn: Tareq Taylor.

Ålder: 43.

Bor: Lomma.

Familj: Hustrun Stina och dottern Ellen.

Gör: Kock som blivit ett känt ansikte genom SVT-programmen "Trädgårdsonsdag" och "Sommarlov". Driver Slottsträdgårdens Kafé i Malmö.

Aktuell: Dagens värd i "Sommar i P1" som sänds klockan 13.00. Programmet går att lyssna på i efterhand på www.sverigesradio.se/sommar och i appen Sveriges Radio Play.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.