Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tv-profil döms för stöld – efter att ha snattat i matbutik

Foto: TT NYHETSBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN

Tv-profil döms för ringa stöld – efter att ha snattat i matbutik.

Mannen har tagit varor ur kundkorgen och stoppat i sin egen medhavda påse.

Det var i början av juni som en stämningsansökan kom in till Stockholms tingsrätt, då en manlig tv-profil anklagades för att ha snattat i en matbutik. Mannen döms nu för ringa stöld, enligt domen som kom in till Stockholms tingsrätt under onsdagen.

Mannen ska, enligt ett vittne, har gått runt i matbutiken och lagt över varor från kundkorgen till sin egen medhavda påse. När han senare betalade för varorna som låg kvar i kundkorgen, utan att betala de som stoppats ner i den egna påsen, stoppades han av vittnet och polis kallades till platsen, uppger förundersökningen.

Varorna återlämnades till butiken

Varorna som mannen stulit var högrevsburgare, renstek, pinjenötter, roquefortost, aioli och tre sorters chokladkakor, med en sammanlagd summa på 233 kronor, enligt förundersökningen. Varorna återlämnades till butiken.

Åklagaren yrkade i stämningsansökan på att påföljden skulle bli dagsböter på 1500 kronor för ringa stöld.

Mannen erkänner gärningen

Mannen har i förhör erkänt gärningen och åklagaren har fastställt att tv-profilen begick gärningen med uppsåt att stjäla. Därför döms han till 1500 kronor i dagsböter.

Då tv-profilen döms för ett brott med fängelse i straffskalan ska han även betala 800 kronor i avgift till brottsofferfonden, uppger domen.