Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Tv-profil åtalas för narkotikabrott

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

Den kända tv-profilen ska ha använt både kokain och MDMA.

Nu åtalas han för ringa narkotikabrott vid Göteborgs tingsrätt.

– Inga kommentarer, säger tv-profilen.

En känd tv-profil från en av Sveriges mer populära dokusåpor åtalas för ringa narkotikabrott. Enligt den stämningsansökan som lämnats in vid Göteborgs tingsrätt ska tv-profilen olovligen ha använt kokain och MDMA.

Gärningen, som begåtts med uppsåt, ska ha ägt rum den 29 juli i år eller några dagar dessförinnan och ska ha skett någonstans i Sverige.

Enligt stämningsansökan har tv-profilen i förhör erkänt att han använt hasch eller cannabis, dock inte kokain eller MDMA.

Urinprov visade spår av narkotika

Tv-profilen ska ha testats för narkotika. Testet, som kostade 1226 kronor för analys och provtagning, ska användas för att styrka åtalet.

Om tv-profilen väljer att erkänna gärningen under ärendets handläggning kommer den muntliga bevisningen att återkallas. Åklagaren kan då avgöra målet utan huvudförhandling.

Åklagaren har föreslaget en påföljd om 30 dagsböter á 350 kronor vilket ger en totalsumma på 10 500 kronor.

Expressen har varit i kontakt med tv-profilen som inte vill uttala sig.

– Jag har inga kommentarer, säger han.

Tv-profilen önskar offentlig försvarare och godtar den advokat som rätten förordnar.

Tog droger i anslutning till stor konsert

I förundersökningsprotokollet framgår det att en polispatrull upptäckte den kraftigt berusade tv-profilen i anslutning till en större konsert på Ullevi.

"Mannen uppvisade tydliga tecken på narkotikapåverkan, mannen uppgav även att han hade rökt gräs", står det i förundersökningen.

I förhör uppger tv-profilen att han rökt tre bloss marijuana som han blev bjuden på av en kompis som han inte vet namnet på. När han får frågan om varför hans urinprov visar att han tagit amfetamin och kokain svarar han:

"Antagligen för att jag har tagit det, men inte som jag kommer ihåg".

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.