När Pontus Björlund var med i förra årets säsong av ”Biggest loser” gick han ner 51 kilo. Foto: TV4När Pontus Björlund var med i förra årets säsong av ”Biggest loser” gick han ner 51 kilo. Foto: TV4
När Pontus Björlund var med i förra årets säsong av ”Biggest loser” gick han ner 51 kilo.  Foto: TV4
Pontus Björlund, 27, och Lisen Saldes, 23, blev ett par efter att de båda medverkat i ”Biggest loser”. Foto: TV4Pontus Björlund, 27, och Lisen Saldes, 23, blev ett par efter att de båda medverkat i ”Biggest loser”. Foto: TV4
Pontus Björlund, 27, och Lisen Saldes, 23, blev ett par efter att de båda medverkat i ”Biggest loser”.  Foto: TV4
Han är kritisk till det stöd deltagarna fick under programtiden, säger han i ”Malou efter tio.” Foto: TV4Han är kritisk till det stöd deltagarna fick under programtiden, säger han i ”Malou efter tio.” Foto: TV4
Han är kritisk till det stöd deltagarna fick under programtiden, säger han i ”Malou efter tio.” Foto: TV4

Tv-parets svåra kamp – efter ”Biggest loser”

Publicerad

När Pontus Björlund var med i förra årets säsong av ”Biggest loser” gick han ner 51 kilo. 

Men nu har han gått upp nästan allt igen. 

Han är kritisk till det stöd deltagarna fick under programtiden, säger han i ”Malou efter tio.”

– Jag var där i sju veckor för att få bort ett beteende och ett beroende. Jag anser jag att sju veckor inte är så lång tid, säger han i programmet.

Pontus Björlund, 27, och Lisen Saldes, 23, blev ett par efter att de båda medverkat i ”Biggest loser”. I TV4:s program ”Malou efter tio” berättar de om tiden efter programmet.

På fem månader gick Pontus Björlund ner 51 kilo. Men en dag ställde han sig på vågen och möttes av ett error-meddelande. Då visste han att han gått upp minst hälften igen – och paniken började komma. 

– Folk kunde skriva privatmeddelanden om att de stått bakom mig i kön på Willys eller Ica och skrev "ge inte upp nu när du kommit så långt". Då insåg jag att folk tittar på mig när jag handlar när jag är på Ica. Folk ser att jag blivit fet igen, säger han.

 

LÄS MER: Missen i ”Biggest loser” – därför gick han upp i vikt 

Beskriver maten som en drog

Pontus berättar vidare att han nu gått upp 40 kilo. 

Han beskriver maten som en drog och att det är svårt att hålla sig till regler om hur man ska äta och träna efter så kort tid på ”Biggest loser”.

– Jag var där i sju veckor för att få bort ett beteende och ett beroende. Jag anser jag att sju veckor inte är så lång tid, säger han och fortsätter:  

 – Det låter ju enkelt: ät rätt, träna. Men för mig har det gått så långt ibland att jag kan ligga på kvällen och ska sova, då vissa tänker på ekonomin men jag tänker på vad för gott jag ska äta i morgon. Jag kan ligga jättemätt och tänka 'i morgon när jag vaknar är jag tom i magen och kan äta massa skit.'

 

https://www.instagram.com/p/BXP0t1whTz0/?hl=en&taken-by=lisensaldes

LÄS MER: Biggest Loser-paret har fått tvillingar

Riktar kritik mot ”Biggest loser”

Pontus Han ifrågasätter också den information de fick under ”Biggest loser” och menar att en mer individanpassad plan hade hjälp bättre.

– Vi fick ett häfte när vi kom där det stod allting du kan få reda på via internet: vad allting innehåller i kalorier. Sedan var det enligt mig kort och gott: Ät 1600 kalorier, varken mer mindre, varsågoda kör. Men jag har kanske inte samma problem som hon har, säger Pontus Björklund och pekar på Lisen.   

När Pontus Björklund var med i årets säsong av ”Biggest loser” gick han ner 51 kilo. Foto: Privat

 

I Malou efter tio pratar en den inbjudna beteendevetare och KBT-terapeuten Erika Nyman Karlsson om hur det är viktigt att låta hjärnan skapa ett nytt beteendemönster, vilket kan ta tid. Hon säger också att det är viktigt att justera sin självacceptans.   

 

LÄS MER: Anna Brolin mållös – efter beskedet i tv 

Tv-profilerna har förlovat sig

”Biggest loser” paret träffades under inspelningarna och blev snart ett par. I slutet av december fick de tvillingar – och snart väntar giftermål. 

Pontus berättar hur han friade till Lisen under en livestream på deras youtube-kanal. Men exakt när brölloppet blir av råder det lite oklarheter kring. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag