Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Tv-mammans barn: Vi har ingen relation

Det är bästa sätten att stärka relationen till ditt barn, enligt psykologen Sofia Bidö.
Jon Gosselin och sonen Collin.
Foto: Instagram
Kate Gosselin.
Foto: Wikimedia

Åttabarnsmamman Kate Gosselin och hennes familj gjorde sig kända som tv-profiler under många års tid.

Men när sonen Collin var tolv år skickade Kate Gosselin honom till ett behandlingsprogram.

– Efter att ha varit där har jag ingen relation med henne, säger den numera 18-årige sonen Collin Gosselin till Entertainment Tonight.

Åttabarnsfamiljen Gosselin syntes på tv mellan 2007 och 2017 i realityserierna ”Jon & Kate Plus 8” och, efter skilsmässan mellan makarna Kate och Jon 2009, "Kate Plus 8".

– Jag tror att det slet sönder familjen. Att vi skulle synas så mycket som möjligt av tittarna gav oss mindre tid att vara tillsammans som en familj, säger sonen Collin.

För sex år sedan skickade Kate Gosselin sin då tolvårige son till ett särskilt behandlingsprogram på grund av att Collin hade stora problem i skolan och uppvisade våldstendenser.

– Collin har särskilda behov. Det är en ganska flytande diagnos av vilka behov det är, men han behöver särskilda strategier för att hjälpa honom ta itu med vissa saker. Det har varit en kamp för oss alla under en mycket lång tid, sade Kate Gosselin till People.

Gosselin fick kritik för att hon skickade tolvåringen till ett behandlingsprogram som låg två timmar från familjens hem.

”Det är olyckligt att vi inte har någon relation”

Sedan dess bor Collin med sin pappa Jon och systern Hannah. Han har inte längre någon kontakt med mamman Kate.

– Efter att ha varit där har jag ingen relation med henne. Vi hade inte mycket till relation redan innan jag skickades dit och det raserade den ännu mer, säger den numera 18-årige Collin.

Men han är öppen för att återförenas med sin mamma.

– Det vore det bästa. Det är olyckligt att vi inte har någon relation. Jag tror att alla söner vill ha en relation med sin mamma, säger Collin.

Jon Gosselin säger att ex-frun Kate har sett till att han är ”alienerad” från parets övriga barn Joel, Aaden, Alexis, Leah, Cara och Madelyn efter skilsmässan.

– Naturligtvis saknar jag dem, säger Jon Gosselin och fortsätter:

– Men eftersom Hannah och Collin bor hos mig så fokuserar jag på dem.

Ur arkivet: Åttabarnsmamman Kate Gosselins tunga beslut om sonen Colin.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.