Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

TV-legendaren Larry King är död

Larry King blev 87 år gammal.
Foto: PAUL HENNESSY / ALL OVER PRESS POLARIS
Larry King när han intervjuade Al Gore.
Foto: TT NYHETSBYR¿N

Den legendariska programledaren Larry King är död.

Han har vårdats för covid-19 och avled på sjukhuset under lördagsmorgonen.

Han blev 87 år gammal.

Larry King är bland annat känd för sitt intervjuprogram på CNN, ”Larry King Live” som sändes i 25 år på kanalen. Han var även med och programledde de populära programmen ”Larry King Now” och ”Politicking with Larry King”.

Totalt sändes det över 6 000 avsnitt av intervjuprogrammet ”Larry King live” på CNN mellan åren 1985 och 2010.

Larry King föddes 1933 i Brooklyn, New York och började sin karriär inom media redan år 1957. Han blev med tiden en programledarveteran och legend hos CNN.

Tv-journalisten Piers Morgan efterträdde Larry King på CNN när han lämnade kanalen 2011. Han uttrycker nu sin sorg på Twitter och benämner honom som en brilliant programledare och en mästerlig tv-intervjuare. 

Vårdades för covid-19

Tidigare i januari fick Larry King läggas in på sjukhuset i Los Angeles efter att han bekräftats smittad med coronaviruset. Han tvingades då till intensivvård.

Han har under en längre period brottats med hälsoproblem och hade tidigare behandlats för bland annat lungcancer och flera hjärtattacker, skriver CNN.

Han avled på Cedars-Sinai Medical Center i Los Angeles på lördagsmorgonen lokal tid.

”Larry såg alltid till att hans intervjupersoner var stjärnan i programmen, och att han själv var ett opartiskt led mellan gästen och publiken. Oavsett om han intervjuade en amerikansk president, andra länders ledare, en kändis, skandalomsusade personer eller vanliga människor. Så gillade Larry att ställa korta, koncisa och okomplicerade frågor”, står det i ett uttalande på hans officiella Twitter. 

Dödsorsaken har än så länge inte angetts. 

https://twitter.com/kingsthings/status/1352960673978880000

USA:s vaccinproblem: ”Har gått väldigt sakta”

DiTV:s USA-korrespondent Frida Wallnor: ”Motstånd en av förklaringarna”.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.