Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Tv-kockens hårda elsmäll – skyhöga räkningen

Tv-kocken Leila Lindholms senaste elräkning var på 20 000 kronor.
Foto: Eero Hannukainen/TT / TT NYHETSBYRÅN

Entreprenören Leila Lindholm bor i ett stort hus på landet.

När hon öppnade senaste elräkningen på 20 000 kronor fick hon minst sagt en elchock.

– Vi funderar på om vi ska sätta upp ett vindkraftverk i flaggstången nu, säger hon till Expressen.

Den senaste tiden har skyhöga elräkningar kommit att bli ett hett samtalsämne.

Precis som Sanna Lundell, Nour el Refai och Henrik Schyffert, har nu även kocken Leila Lindholm, 46, reagerat starkt över sin senaste faktura.

”Då har vi öppnat elräkningen och kan konstatera att samma period förra året kostade 3900 kr för vårt hus. I år - 20.000 kr. Nä, men det är en viss skillnad får man väl ändå säga…”, skrev hon på Instagram nyligen.

– Man blir helt hänförd ändå, säger hon när Expressen når henne.

– Det här är inte hållbart för ekonomin för väldigt många. Bor man i ett hus på landet och kör en dieselbil blir det svårt. Man får vara hemma och elda de här dagarna. 

Som egenföretagare blir det en hel del jobb hemifrån det stora huset i Sörmland. Av gammal vana brukar hon släcka lamporna noga efter sig, inte minst för miljöns skull.

– Normalt sett är vi försiktiga med elförbrukningen, säger hon och fortsätter:

– Det är klart att det kan toppa vissa månader, men vi funderar på om vi ska sätta upp ett vindkraftverk i flaggstången nu. Det kanske inte är så estetiskt tilltalande.

Slog igenom som tv-kock

Leila Lindholm blev ett känt ansikte med ”Leila bakar” i TV4 i mitten av 2000-talet. Sedan dess har hon medverkat i en rad matprogram och släppt flera kokböcker.

I dag driver hon bland annat en egen webbshop, och de senaste åren har inneburit ”fullt ös” med mycket jobb trots pandemin.

Och vardagslivet med familjen tuffar på som vanligt, berättar hon. De alternerar mellan huset i Sörmland och lägenheten i Stockholm.

– Jag försöker verkligen bara ha en positiv inställning. Det är väldigt speciellt i synnerhet exakt just nu. Det är mycket elände på nyheterna. Men man får försöka peppa och skapa den bästa tillvaron som går för alla. 

https://www.instagram.com/p/CY1mLOzIsLZ/

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.