Överläkare Mikael Sandström visar upp nya solbrännan. Foto: TV4Överläkare Mikael Sandström visar upp nya solbrännan. Foto: TV4
Överläkare Mikael Sandström visar upp nya solbrännan.  Foto: TV4
Solbrännan genom åren. Foto: TV4Solbrännan genom åren. Foto: TV4
Solbrännan genom åren.  Foto: TV4
Mikael Sandström i "Nyhetsmorgon". Foto: TV4Mikael Sandström i "Nyhetsmorgon". Foto: TV4
Mikael Sandström i "Nyhetsmorgon".  Foto: TV4
Foto: TV4Foto: TV4
 Foto: TV4

Tv-doktorn visar sin nya solbränna i TV4

Publicerad

Överläkaren Mikael Sandström har gjort det igen.

I dag dök han upp i morgonsoffan på TV4:s Nyhetsmorgon – och var rejält solbränd.

– Jag har varit på flykt i från influensan, säger han i programmet.

Mikael Sandström har varit på semester i Florida och Västindien under två veckor. Och sin vana trogen har han återigen solat ganska mycket.

– Vi ser att du har haft det trevligt, säger programledaren Soraya Lavasani och skrattar.

Överläkaren förklarar att han har varit på semester – för att fly influensan. Ett ämne som han är i studion för att diskutera.

Reaktioner på tv-läkarens bränna

Men överläkarens nya bränna har återigen fått sociala medier att reagera. En person undrar skämtsamt om det är författaren Björn Ranelid som har sadlat om till läkare. En annan undrar om TV4 har vidtagit några åtgärder:

"Antar att Dr.Mikael fått lite ljust puder i ansiktet för att tona ner brännan något", skriver en person skämtsamt.

 

LÄS MER: Nya brännan hos tv-läkaren

 

Och detta är inte första gången som Mikael Sandströms rejäla bränna väcker uppmärksamhet.

Redan för två år sedan chockade han tittarna genom att dyka upp i studion efter en kryssning i Västindien – då riktigt solbränd.

 

Mikael Sandström: Jag använder solskyddsfaktorer

Och förra året var det dags igen. Då var läkaren passande nog i tv-studion för att prata om hudcancer.

– Vi förväntade oss att det kanske skulle bli en reaktion i år. Då tänkte vi att vi tar upp det här ämnet, då lyssnar kanske folk och inte bara tittar, sa han till Expressen då.

 

LÄS MER: Sanningen bakom tv-doktorns bränna

 

Överläkaren förklarade vidare att han brukar använda sig av ganska kraftiga solskyddsfaktorer när han är ute och reser:

– Jag har inget mål att bli så eller så brun. Jag har bara väldigt lätt att bli brun. Jag använder mig av solskyddsfaktorer från 50 till 20, sa han då.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag