Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Tv-bonden Erik ryter ifrån: "Förnedrande"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Erik Bäckman.
Foto: Faksimil TV4
Sigrid Bergåkra.
Foto: Faksimil TV4

Bonde-Erik är trött på frågorna om natten med Sigrid Bergåkra.

I nästa avsnitt pressas han igen med nya frågor om natten.

– Jag tycker bara att det är förnedrande, säger han.

I slutet av veckans avsnitt av ”Bonde söker fru” får tittarna reda på vad som väntar i nästa. Då framgår det att bonden Erik Bäckman, 21, återigen får frågor om hans natt med Sigrid.

Erik Bäckman har tidigare berättat att han ångrar sin medverkan i serien. En av orsakerna är just att programledaren Linda Lindorff och TV4-produktionen återkommande tar upp natten.

Den här gången är det bonden Jennifer Erlandsson som ställer frågor till honom. Erik är skarpt kritisk till att TV4-produktionen låter ämnet dyka upp igen.

– Jag tycker bara att det är förnedrande. Det är sjukligt att de gör det. Det är ett tydligt bevis på att de inte bryr sig om oss, säger han.


LÄS MER: Sanningen bakom Bonde- Sigrids val


Erik Bäckman: ”Försöker få upprättelse”

Erik har mottagit flera syrliga kommentarer i sociala medier under säsongen. Flera rör just hans ånger för natten och hans kritik mot TV4.

– Jag stör mig på hur folk ser mig. Det är flera som skriver att jag gråter ut i medierna. Men det är inte jag som ringer er. Jag försöker bara få upprättelse för min historia. Dessutom så hade jag aldrig varit med om jag visste att det skulle vara så här, säger han.

Clara Tengbom är exekutiv producent för ”Bonde söker fru”. Hon försvarar beslutet att Erik får frågor om natten:

”Bonde söker fru är ett program som handlar om känslor och vi följer böndernas jakt att hitta äkta kärlek. Sigrid och Erik berättade själva för oss om sin natt tillsammans och de beskriver själva att det fanns känslor inblandade så det känns helt naturligt att det är en del av berättelsen då det är känslor och kärlek som vårt program handlar om”, skriver hon.


LÄS MER: Lindorffs hemliga samtal efter kritiken


Sigrid: ”Får ha tålamod”

Hästbonden Sigrid Bergåkra, 43, var tidigare kritisk till hur TV4 och programledaren Linda Lindorff pressade henne på svar om natten med Erik. Hon ser saken som utagerad och har förståelse för varför det återkommer programmet.

– Min reaktion nu är mest att jag får ha tålamod med det helt enkelt, säger hon och fortsätter:

– Det kommer säkert stötas och blötas en period framåt i serien. Men med facit i hand är vi superklara med allting, säger hon.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.