Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tusses plan för att rädda rösten: ”Tagit till åtgärder”

Tusse: Det här gör jag om tio år
Tusse intog scenen i Rotterdam för den första repetitionen på lördagen.
Foto: Anders Putting / EBU
Scenshowen har uppdaterats, bland annat får Tusse och dansarna sällskap av en enorm kör på led-skärmarna bakom dem.
Foto: Anders Putting / EBU
Tusse tävlar i den första semifinalen på tisdag 18 maj.
Foto: Anders Putting / EBU
Foto: JESSICA GOW / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JESSICA GOW / TT NYHETSBYRÅN

Tusse är på plats i Rotterdam för Eurovision Song Contest.

På lördagen repeterade han för första gången på den stora scenen med nya scenkläder och en uppdaterad scenshow.

Men mellan repetitioner och intervjuer är det vila som gäller för att spara på rösten.

– Jag och mitt team har tagit till alla åtgärder som behövs, säger Tusse.

Repetitionerna inför Eurovision Song Contest i Rotterdam har dragit i gång och på lördagen stod Tousin ”Tusse” Chiza, 19, på scenen i Ahoy Arena för första gången.

Scenshowen har flera ändringar jämfört med Melodifestivalen. Bland annat har Tusse och dansarna sällskap av en stor kör på led-skärmarna bakom dem. 

Tusse visade även upp en uppdaterad version på sina scenkläder. Ärmarna på den röda kavajen har kapats och i stället har Tusse ett par långa handskar med silverdetaljer samt ett stort silversmycke runt halsen. Själv menar artisten att han är väldigt nöjd med de nya kläderna.

– Det blev lite mer hud och för mig känns det lite mer mänskligt nu. Men också diamanterna och glittret, för det är ju det som är Mello och Eurovision och det ser bra ut i tv, säger Tusse till Expressen efter lördagens repetition.

Planen för rösten

19-åringen har haft stora problem med rösten efter finalen i Melodifestivalen och var tvungen att göra ett mindre ingrepp för drygt två veckor sedan. Därefter blev han ordinerad av läkare att varken sjunga eller prata för att låta rösten vila.

Men på lördagens repetitioner höll rösten och Tusse själv menar att det kändes väldigt bra.

– Det var magiskt. Det var som en scen ur en film där man kommer in och så får jag kliva in på den här stora arenan, den här stora scenen och veta att här ska jag få stå och representera hela Sverige.

För att rösten ska hålla till semifinalen den 18 maj har Tusse och hans team gjort upp en plan tillsammans med såväl sångcoach som läkare. Bland annat har man begränsat antalet intervjuer.

– Jag och mitt team har tagit till alla åtgärder som behövs för att rösten ska vara på topp när det väl gäller. Intervjuerna är begränsade till de viktigaste så jag behöver inte trötta ut mig och när jag får tid över till att chilla är det inget prat och inte så mycket sjunga utan fokusera på annat som skolarbete eller kolla på en film, säger Tusse och fortsätter:

– Jag har bara bra redskap och förutsättningar för att göra ett bra framträdande den artonde och jag ser fram emot det så mycket, jag vill att det ska vara i morgon.

Se Tusses första uppträdande efter ingreppet på Unicefgalan

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.