Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tusses ändring – svåra kampen bakom kulisserna

Freddie Liljegren säger att det kvittar honom vem som vinner.
Foto: GÖRAN GRANLUND / STELLA PICTURES GÖRAN GRANLUND
Tusse Chiza slåss mot hälsoproblem i finalen.
Foto: LARSA NORMAN / STELLA PICTURES

I kväll möts Tusse Chiza och Freddie Liljegren i ”Idol”-finalen i Globen.

Men inför den viktiga kvällen har Tusse blivit sjuk, och tvingas ändra i ett av sina nummer – samtidigt som han själv känner sig skyldig över att stå i final.

– Jag skulle hellre se Dao och Freddie i final. För min del så har jag peakat, för fem veckor sedan tror jag.

Efter en spännande höst är det nu dags för ”Idol”-final. På fredagskvällen ställs Tusse Chiza och Freddie Liljegren mot varandra i Globen.

Men hade Chiza fått välja skulle han inte ha gått till final alls.

– Jag skulle hellre se Dao och Freddie i final. För min del så har jag peakat, för fem veckor sedan tror jag, säger han.

”Fick världens ångest”

Tusse förklarar att han inte hade förväntat sig att gå vidare till final, och mådde dåligt när Dao Di Ponziano tvingades lämna i förmån för honom – något som en resa hem till Leksand hjälpte till att bota.

– Jag fick världens ångest när Dao inte gick till final, och jag gick i stället. Nej, liksom. Men sen fick jag världens boost hemma. Jag gick upp på ett podium mitt i stan och skulle sjunga en låt, och det var folk överallt, säger Tusse Chiza.

Det är två ödmjuka finalister som möts – Freddie Liljegren hoppas nämligen att Tusse Chiza drar hem titeln som årets Idol.

– Det vore kul för Tusse om han fick vinna det här. Han har vari grym redan från start, mig kvittar det vem som vinner. Jag tror vi båda redan känner oss som vinnare.

Tusse Chiza kampas med hälsoproblem.
Foto: OLLE SPORRONG EXP
Freddie Liljegren i finalen.
Foto: OLLE SPORRONG EXP

Tusse kämpar mot hälsan

Men Tusse Chiza har hälsan emot sig – inför fredagskvällen kämpar han med sjukdom.

– Småsjuk, men det är man alltid på vintern, det hör till, säger han.

Inget som påverkar?

– Jo, lite tyvärr. Första låten jag ska sjunga, ”There's nothing holding me back”, mot slutet så blir det så jäkla svårt att nå tonerna, så vi får se vad vi gör.

– De blir säkert någon ändring.

Se Tusses framföra vinnarlåten

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.