Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Tusse och Anne Lundberg leder gala för världens barn

Tusse, Anne Lundberg och Sofia Rågenklint är med och leder galan.
Foto: Världens barn
Även Parisa Amiri är med som programledare.
Foto: KARL NORDLUND / SVT

Insamlingen för världens barn är viktigare än någonsin, enligt SVT. 

Här är de som programleder årets direktsändningar. 

– Allt fler barn far illa i skuggan av krig, katastrofer och pandemin och kanske är viktigare än någonsin att samla in pengar till alla barns rätt att få trygghet, hälsa och omsorg, säger Anne Lundberg i ett pressmeddelande. 

För att hjälpa utsatta barn anordnar nu SVT tre direktsända program med start fredagen den 24 september. 

”Många har påverkats av det senaste årets tillbakagång och konsekvenserna riskerar att bli livslånga för en stor del av världens barn. Därför är insamlingen för Världens Barn viktigare än någonsin”, går det att läsa i ett pressmeddelande. 

Först ut att programleda är Sofia Rågenklint, 46. 

– Barn ska växa upp under trygga förhållanden, de ska få omsorg, kunna äta sig mätta, leka och ha chans till utbildning. Barn ska få vara just barn. Något som för väldigt många, inte alls speglar verkligheten. Under krig, miljöförstöring och pandemier är det just barnen som drabbas allra värst, säger hon i pressmeddelandet. 

Tv-galan ”Tillsammans för Världens barn” sänds fredagen 1 oktober och leds av Anne Lundberg, Tareq Taylor, Parisa Amiri, Tusse, Sofia Rågenklint och Dusan Umičević. 

– Jag känner mig stolt och tacksam att få vara en av dom som programleder Världens Barn i år. Allt fler barn far illa i skuggan av krig, katastrofer och pandemin och kanske är viktigare än någonsin att samla in pengar till alla barns rätt att få trygghet, hälsa och omsorg, säger Anne Lundberg i ett pressmeddelande. 

Det hela sammanfattas senare av Anne Lundberg söndagen 3 oktober. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.