Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tusses kärleksbesked efter succén med Molly Sandén

Tusse Chiza sjöng med Molly Sandén: "Den tjejen är magisk"
Molly Sandén och Tusse Chiza under förra veckans fredagsfinal. Foto: GÖRAN GRANDLUND / STELLA PICTURES
Tusse Chiza avslöjar att han har fått många dejtingförfrågningar efter fredagsfinalen. Foto: GÖRAN GRANDLUND / STELLA PICTURES
Gottfrid Krantz, Tusse Chiza och Freddie Liljegren – tre av fem tävlande kvar i ”Idol”. Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Tusse Chiza, 17, gör succé i ”Idol” och har hyllats efter varje fredagsfinal. 

För Hänt berättar han hur han efter förra veckans duett med Molly Sandén fått mängder med kärleksinviter.  

– Nu har många i min ålder hört av sig och uppskattat det. Många dejtingförfrågningar också, väldigt många, säger han till sajten.

Idol sänds i kväll en timme tidigare med start klockan 19.00.

Det var många som föll för Tusse Chizas duett med Molly Sandén i den senaste fredagsfinalen. För den 17-åriga artistaspiranten tycks framträdandet ha ökat hans popularitet ytterligare.

– Det har varit extra många addningar på Snapchat och många som slidat in i dm, berättar han för Hänt.

Samtidigt menar Chiza att han just nu har fullt fokus på tävlingen i ”Idol” och under tiden lägger eventuella kärlekssatsningar på vänt.

– Nu tar jag det lite lugnt, nu när man är mitt i tävlingen, säger han och berättar att han inte har svarat på några av de förfrågningar som kommit på sociala medier.

Många vill se ytterligare samarbete med Molly 

Tusse Chiza har också hyllat artisten Molly Sandéns efter deras duettsuccé förra fredagen. Men om det blir några fler duetter tillsammans är ännu oklart.

– Inte för tillfället nej. Jag ser dock mycket folk på sociala medier som vill att jag ska gästa på hennes konserter när hon kör den låten.

17-åriga ”Idol”-profilen, som redan förra året sågs i TV4 i programmet ”Talang” kom till Sverige som flykting från Kongo. Han bor sedan fyra år tillbaka hos en familj i Tällberg i Dalarna. 

Fredagens avsnitt av ”Idol” är den åttonde fredagsfinalen. Bara fem tävlande är kvar i tävlingen. Tusse Chiza, Grottfrid Krantz, Astrid Risberg, Freddie Liljegren och Dao Di Ponziano.

”Idol”-Freddies rörande hyllning till dottern

”Idol”-Freddies rörande hyllning till dottern

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.