Tusentals säljer biljetter inför Ullevi-spelningarna

På tisdagen meddelade arrangören FKP Scorpio att fredagens spelning med Håkan Hellström är helt slutsåld, och att 68 234 besökare köpt biljetter.
Foto: ADAM IHSE / TT
Fyrverkerier under Håkan Hellström på Ullevi sommaren 2017.
Foto: ALEX LJUNGDAHL / ALEX LJUNGDAHL EXPRESSEN

Med bara en dag kvar till Håkan Hellströms första spelning på Ullevi ligger tusentals biljetter ute till salu på andrahandsmarknaden.

Arrangören uppmanar till försiktighet bland köpare, även om Håkan-fansen ”är jordens snällaste och ärligaste”.

– Det är lätt att bli lurad, säger FKP Scorpios vd Božo Rasic. 

Sedan de första biljetterna till Håkan Hellströms spelningar på Ullevi släpptes i augusti 2019 har mycket hunnit hända i Sverige.

En pandemi har börjat och slutat.

Sverige har fått sin första kvinnliga statsminister.

Armand Duplantis har slagit cirka sjuttioelva världsrekord. 

Framför allt hinner mycket hända i ett liv under tre år. Nu fylls sociala medier och andrahandsmarknaden av Ullevi-biljetter till salu – ofta med pressade priser som följd. 

På Blocket.se ger sökningen ”Håkan Hellström” i skrivande stund över 2 500 resultat. Vissa biljetter på ståplats säljs för 300 kronor styck, att jämföra med nypriset 650 kronor. 

Över 2 500 annonser ligger ute på Blocket, där folk vill bli av med sina Håkan Hellström-biljetter.
Foto: Blocket.se
Senast Håkan Hellström stod på scenen – förutom enstaka, spontana framträdanden som i Slottsskogen i våras – var 2017.
Foto: HENRIK JANSSON

Många som fått förhinder under tre år

Via den digitala handelsplatsen får vi kontakt med flera säljare. En av dem är Tobias Haglund i Ljusdal som säljer fyra biljetter till fredagens konsert för 400 kronor styck.

– Vi köpte biljetter till de två första konserterna och kunde gå på båda utifrån de förutsättningar som rådde då. Nu bor vi långt från Göteborg och kan enbart gå på lördagens konsert. Vi är glada att vi kan gå på en av konserterna!

En kvinna berättar att hon fått en dotter som föddes extremprematur, och som nu vårdas på Östra sjukhuset. Den nyblivna mamman behöver därför sälja sina biljetter, eftersom hon inte kan riskera att bli sjuk i publikhavet.

”Finns alltid oseriösa personer”

Arrangören FKP Scorpio är medveten om den tilltagande andrahandsmarknaden för biljetterna, men menar att det i förhållande till antalet sålda biljetter – över 270 000 stycken – inte är särskilt många.

– Tvärtom så ser vi en enorm pepp inför konserterna bland de som har köpt biljett – nu är det ju äntligen dags för sommarens stora final, säger vd Božo Rasic.

Men han vill också uppmana köparna att vara på sin vakt.

– Samtidigt vill vi passa på att rekommendera alla som inte har köpt biljett än att vara vaksamma. Även om Håkan-fansen är jordens snällaste och ärligaste, så finns det alltid oseriösa personer som försöker luras. Vill du vara helt säker på att köpa en äkta biljett ska du boka direkt via den officiella biljettleverantören Ticketmaster.

Håkan Hellström spelar på Ullevi den 19, 20, 26 och 27 augusti och väntas ses av totalt över en kvarts miljon besökare. 


Se också:

Arkivklipp: Håkan Hellström överraskar fansen med Valborg – på Valborg.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.