Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Tunga sorgen efter SVT-profilens död

Lars-Yngve Johansson Foto: STEFAN LINDBLOM/HELSINGBORGS-BILD / HELSINGBORGS-BILD AB KVÄLLSPOSTEN
Anne Lundberg Foto: JENS CHRISTIAN / EXPRESSEN/KVÄLLSPOSTEN
Experterna Björn Gremner, Max Sjöberg, Anette Granlund, Knut Knutson och Bo Knutsson som alla varit med under de 30 år som Antikrundan sänts. Foto: SVT
Inspelning av Antikrundan 2018 i Hagaparken i Stockholm. Foto: SVT
Experten Jan Ribbhagen Foto: SVT
Pernilla Månsson Colt Foto: SVT
Anne Lundberg Foto: SVT
1 / 8

SVT:s populära program "Antikrundan" firar 30 års jubileum.

Den nya säsongen kommer bjuda på ett specialavsnitt där de ser tillbaka på åren som har gått och hur programmet har förändrats. 

– Det är roligt att ett program har fått leva vidare i 30 år och fortfarande lockar lika stor publik, säger Anne Lundberg. 

När den nya säsongen av SVT:s "Antikrundan" visas i vår blir det 30 år sedan första säsongen drog i gång - och programmet har fortfarande stor publik. 

– Jag tror inte det finns något annat program, vare sig på SVT eller på någon annan kanal, som har sänts varje år i 30 år. Jag tycker det är enastående. Och fem av våra experter har varit med i alla episoder i alla 30 år. Det säger ju något om att programmet har något, säger programledaren Anne Lundberg. 

Varje säsong innehåller 12 avsnitt, men den här säsongen bjuder på ett 13:e avsnitt som blir ett jubileumsavsnitt där det kommer tittas tillbaka på åren som har gått. 

– Det har varit en jätterolig inspelning och det kommer säkert att bli en jättebra säsong. Det är roligt att ett program har fått leva vidare i 30 år och fortfarande lockar lika stor publik. 

När Expressen når Antikrundans producent, Pernilla Månsson Colt, är hon mitt i inspelningen av "Antikrundan" i den engelskinspirerade Hagaparken, i Solna.

– Jag kan säga att det här slår de flesta ställen som vi har varit på tidigare. Det är så vackert att få vara här i Hagaparken mitt i Solna. Folk verkar glada och det har kommit jättemycket folk, mer än vad vi vågade tro. Det känns på alla vis jättebra. 

Jan Ribbhagen är tillbaka i programmet

I juli gick Lars-Yngve Johansson bort efter en tids sjukdom. Den utbildade guld- och silversmeden var en av "Antikrundans" experter i 20 år. 

Den här säsongen tar vännen, och tidigare "Antikrundan"-experten, Jan Ribbhagen över som expert.

– Jan Ribbhagen har ju varit med i det här programmet i många, många år och gör lite av en comeback det här året. Det är klart att det är jättetryggt och skönt. Det var också vad Lars-Yngve ville, säger Pernilla Månsson Colt.

Även Anne Lundberg talar gott om att Jan Ribbhagen återigen gör entré i programmen. Men hon saknar även Lars-Yngve Johansson. 

– Han fattas ju oss. Han var en väldigt stor karaktär i programmet, och det är jättetråkigt. Men "the show must go on", och det blev en väldigt fin lösning att Jan kunde ta över. 

 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!