Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Tunga sorgen efter SVT-profilens död

Lars-Yngve Johansson Foto: STEFAN LINDBLOM/HELSINGBORGS-BILD / HELSINGBORGS-BILD AB KVÄLLSPOSTEN
Anne Lundberg Foto: JENS CHRISTIAN / EXPRESSEN/KVÄLLSPOSTEN
Experterna Björn Gremner, Max Sjöberg, Anette Granlund, Knut Knutson och Bo Knutsson som alla varit med under de 30 år som Antikrundan sänts. Foto: SVT
Inspelning av Antikrundan 2018 i Hagaparken i Stockholm. Foto: SVT
Experten Jan Ribbhagen Foto: SVT
Pernilla Månsson Colt Foto: SVT
Anne Lundberg Foto: SVT
1 / 8

SVT:s populära program "Antikrundan" firar 30 års jubileum.

Den nya säsongen kommer bjuda på ett specialavsnitt där de ser tillbaka på åren som har gått och hur programmet har förändrats. 

– Det är roligt att ett program har fått leva vidare i 30 år och fortfarande lockar lika stor publik, säger Anne Lundberg. 

När den nya säsongen av SVT:s "Antikrundan" visas i vår blir det 30 år sedan första säsongen drog i gång - och programmet har fortfarande stor publik. 

– Jag tror inte det finns något annat program, vare sig på SVT eller på någon annan kanal, som har sänts varje år i 30 år. Jag tycker det är enastående. Och fem av våra experter har varit med i alla episoder i alla 30 år. Det säger ju något om att programmet har något, säger programledaren Anne Lundberg. 

Varje säsong innehåller 12 avsnitt, men den här säsongen bjuder på ett 13:e avsnitt som blir ett jubileumsavsnitt där det kommer tittas tillbaka på åren som har gått. 

– Det har varit en jätterolig inspelning och det kommer säkert att bli en jättebra säsong. Det är roligt att ett program har fått leva vidare i 30 år och fortfarande lockar lika stor publik. 

När Expressen når Antikrundans producent, Pernilla Månsson Colt, är hon mitt i inspelningen av "Antikrundan" i den engelskinspirerade Hagaparken, i Solna.

– Jag kan säga att det här slår de flesta ställen som vi har varit på tidigare. Det är så vackert att få vara här i Hagaparken mitt i Solna. Folk verkar glada och det har kommit jättemycket folk, mer än vad vi vågade tro. Det känns på alla vis jättebra. 

Jan Ribbhagen är tillbaka i programmet

I juli gick Lars-Yngve Johansson bort efter en tids sjukdom. Den utbildade guld- och silversmeden var en av "Antikrundans" experter i 20 år. 

Den här säsongen tar vännen, och tidigare "Antikrundan"-experten, Jan Ribbhagen över som expert.

– Jan Ribbhagen har ju varit med i det här programmet i många, många år och gör lite av en comeback det här året. Det är klart att det är jättetryggt och skönt. Det var också vad Lars-Yngve ville, säger Pernilla Månsson Colt.

Även Anne Lundberg talar gott om att Jan Ribbhagen återigen gör entré i programmen. Men hon saknar även Lars-Yngve Johansson. 

– Han fattas ju oss. Han var en väldigt stor karaktär i programmet, och det är jättetråkigt. Men "the show must go on", och det blev en väldigt fin lösning att Jan kunde ta över.