Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Trump eller Biden - så röstar kändisarna

Hailey Bieber och pappan oense om president - så röstar hon
Hailey har avslöjat på sociala medier vem hon röstar på.Foto: RICHARD BUXO / SPLASH NEWS/STELLA PICTURES
Hon och hennes pappa röstar inte lika.Foto: CAROLYN KASTER / AP TT NYHETSBYRÅN
Jennifer Lawrence har ändrat partitillhörighet.Foto: JIM SMEAL/BEI/SHUTTERSTOCK / JIM SMEAL/BEI/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
50 Cent har nyligen tagit ställning för Donald Trump.Foto: JINY/SPLASH NEWS / JINY/SPLASH NEWS SPLASH NEWS

Presidentvalet pågår för fullt i USA och det står mellan två kandidater, Donald Trump, 74, och Joe Biden, 77. 

Hur kändisarna kommer rösta är det många som är nyfikna på. 

Redan nu har flera avslöjat vad de tycker om valet - och vem som borde vinna.

En som öppet berättat vem hon tänker rösta på, är modellen Hailey Baldwin Bieber, 23, skriver Seventeen.

Det var nämligen på en Instagrambild hon valde att uppmärksamma ”Världsdagen för psykisk ohälsa” klädd i en blå tröja med Bidens namn på hennes högra sida. Till bilden skrev hon:

”Det är en världsdag för psykisk hälsa, och något som har påverkat min psykiska hälsa är vårt lands tillstånd och vårt lands framtid. Jag har hopp, men vi måste kollektivt göra den förändring vi vill ha för vår framtid och det innebär att gå ut och RÖSTA !!!”

https://www.instagram.com/p/CGLQ91mFIfd/

Samma dag som Hailey la ut bilden ovanför så postade hennes pappa, skådespelaren Stephen Baldwin på Twitter att han supportrar och stöder Trump, bland annat med hashtaggen #Trump2020.

Med andra ord verkar dottern och pappan rösta olika i USA-valet. Hailey har tidigare uttalat sig om att familjen redan var oense i USA-valet 2016, skriver Seventeen.

William Baldwin, Haileys farbror kommenterar även hennes post med orden ”Tack Hailey! Du har ingen aning om hur mycket det betyder för mig.”

Kommentarerna på Haileys Instagram.Foto: Skärmdup / Instagram

Även artisten Miley Cyrus, 27 verkar hålla med Hailey i valet, då hon kommenterat ”Bieber X Biden my dream !”. 

Stephanie Shepherd (steph_shep) som arbetat mycket med Kardashian-familjen, tackar även hon Hailey för hennes val av president.

Gick från republikan till demokrat

Skådespelerskan Jennifer Lawrence växte upp i en republikansk familj och röstade till en början själv på republikanerna. 

Men inför valet 2016 valde hon att byta sida och gå till Demokraterna. Den stora orsaken bakom partiförflyttningen stavas Trump.  

– Tänk dig att stödja ett parti som inte stöder kvinnors grundläggande rättigheter. Det är 2015 och homosexuella kan gifta sig och vi tror att vi kommit så långt, yay! Men har vi det? Jag vill inte vara tyst om såna saker, sa hon vid tillfället, enligt The Guardian.

50 Cent och Tommy Lee kan lämna USA

Donald Trump har tidigare sagt att han kanske kommer lämna USA om han förlorar det kommande presidentvalet. I så fall skulle han eventuellt kunna få sällskap av rapparen 50 cent, som är orolig över demokraternas planerade skattehöjningar. 

”VAD I HELVETE? (Rösta på Trump). Jag drar, dra åt helvete New York. 'The Knicks' vinner ändå aldrig. Jag struntar i om Trump inte gillar svarta människor”, skriver Curtis Jackson, som rapparen egentligen heter på Twitter

Tidigare Mötley Crüe-trummisen tänker göra tvärtom och lämna USA om Trump blir omvald. 

”Grabben, jag svär på Gud att om det händer så kommer jag och besöker England. Jag drar härifrån. Jag återvänder till mitt fosterland, drar tillbaka till Grekland och skaffar ett hus på en av öarna”, säger han i en intervju med The Big Issue Magazine

Andra kändisar som röstar på Trump är bland andra skådespelaren, och komikern Roseanne Barr, rocksångaren ”Kid Rock”, eller Robert James Ritchie som han egentligen heter och skådespelaren James Woods. 

Trogna Biden-supportrar är bland andra skådespelaren Dwayne ”The Rock” Johnson och sångerskorna Cardi B och Madonna. 

https://twitter.com/50cent/status/1318303260164431873?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1318303260164431873%7Ctwgr%5Eshare_3%2Ccontainerclick_0&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.newsweek.com%2Ftrump-celebrity-supporters-kirstie-alley-2020-election-1540320
Kylie Jenners ovanliga lyxpresent till Cardi B

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.