Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Trump benådar fånge efter möte med Kim Kardashian

”Ett fantastiskt möte”, twittrade Donald Trump efter mötet med Kim Kardashian West förra veckan.Foto: SHEALAH CRAIGHEAD / WHITE HOUSE / POLARIS/IBL POLARIS
Foto: AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA / LFI/AVALON.RED B4575

Efter en vädjan från tv-stjärnan Kim Kardashian West:

Nu benådar Donald Trump den livstidsdömda knarkbrottslingen Alice Johnson, 63 – som har suttit inne i 21 år.

”Vi grät tillsammans”, skriver Kardashian på Twitter.

Alice Johnson dömdes till livstids fängelse 1996 för narkotikainnehav och penningtvätt. Efter att ha suttit av 21 år av sitt straff benådas hon nu av Donald Trump, skriver flera amerikanska medier.

Benådningen kommer en vecka efter att presidenten haft besök av tv-stjärnan Kim Kardashian West i Vita huset. Hon har engagerat sig i fallet med Alice Johnson – och vädjade till Trump att benåda 63-åringen.

https://twitter.com/KimKardashian/status/1004398935534948353

Nu väntas Alice Johnson släppas fri inom kort.

Vita huset om benådningen

”Fröken Johnson har tagit på sig ansvaret för sitt tidigare beteende och har varit en förebild som fånge de senaste två decennierna. Trots att hon fick ett livstidsstraff har Alice jobbat hårt för att rehabiliteras i fängelset, och fungerar som en mentor åt andra intagna”, skriver Vita huset i ett uttalande.

 

LÄS MER: Trump ifrågasätts efter benådandet av Arpaio 

 

Vita huset understryker att den nuvarande administrationen, under Donald Trump, alltid kommer att vara ”väldigt tuff mot brott” – men att man anser att de som har ”betalat sin skuld till samhället” och arbetat hårt för att bättra sig förtjänar en andra chans.

Beskedet om Alice Johnson möts av jubel från Kim Kardashian West.

”BÄSTA NYHETERNA NÅGONSIN”, skriver hon på Twitter.

Och:

”Telefonsamtalet jag just hade med Alice kommer för alltid att vara ett av mina bästa minnen. Att berätta för henne för första gången och höra hennes skrik samtidigt som vi grät tillsammans är ett ögonblick jag aldrig kommer att glömma”.

https://twitter.com/KimKardashian/status/1004426873030479877

Kim Kardashians tack på Twitter

Sedan tackar hon både Donald Trump och presidentens rådgivare och svärson Jared Kushner.

”Hennes förändring är inspirerande och ger hopp till så många andra som också förtjänar en andra chans”, skriver tv-kändisen om Alice Johnson.

https://twitter.com/KimKardashian/status/1004412120795172866

Det ska också ha varit just Kardashian West som berättade nyheten för 63-åringen.

– Jag har precis haft det mest underbara, känslosamma och fantastiska telefonsamtalet med Alice, Kim och Alices advokater. Kim var den som berättade för Alice att hon släpps, säger Kardashians advokat Shawn Holley till ABC News.

”Ett ögonblick jag aldrig glömmer”

Advokaten fortsätter:

– Det var ett ögonblick jag aldrig kommer att glömma. När Alices familj anslöt sig till samtalet slutade tårarna aldrig att rinna.

Kim Kardashian West engagerade sig i fallet efter att ha sett en video på sociala medier. Hon anslöt sig då till en redan pågående kampanj som drevs av organisationen CAN-DO, rapporterar BBC.

Johnsons straff har bland annat beskrivits som alltför hårt.

 

LÄS MER: Trump väntas benåda Lewis "Scooter" Libby 

 

Denna benådning är den sjätte sedan Donald Trump blev president, skriver CNN. Det är den andra han fattat beslut om efter att ha kontaktats av en kändis:

Förra månaden benådade Trump boxaren Jack Johnson efter att fallet uppmärksammats av skådespelaren Sylvester Stallone.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.