Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Trummisen sparkas från bandet – vägrar vaccinera sig

Pete Parada.
Foto: Privat / Instagram
The Offspring under en konsert på Gröna lund i Stockholm 2015.
Foto: AOP / PHOTO: ALL OVER PRESS/BENITHA K/

Trummisen Pete Parada, som spelat med The Offspring sedan 2007, får sparken från bandet på grund av att han inte vill vaccinera sig, något han själv meddelar på Twitter.

”De gör vad som är bäst för dem och jag gör vad som är bäst för mig”, skriver Parada.

Pete Parada har spelat med det amerikanska punkrockbandet The Offspring sedan 2007, men nu meddelar trummisen på Twitter att han fått sparken.

I en serie tweets förklarar Parada att läkare avrått honom från att vaccinera sig mot covid-19 på grund av sin medicinska historia och att han därmed inte längre kan vara en del av bandet eftersom det många gånger är ett krav att man ska vara vaccinerad för att kunna röra sig i musikindustrins miljöer, rapporterar Gaffa.

”Jag fick viruset för över ett år sedan, det var en mild version – så jag är säker på att jag skulle klara av det igen, men jag är inte lika säker på att jag skulle klara av ännu en efter-vaccinerings-omgång av Guillain-Barrés syndrom.”, skriver Pete Parada.

Inget agg mot bandet

Trummisen förklarar vidare att han drabbades av Guillain-Barrés syndrom, en inflammatorisk sjukdom med symtom som bland annat förlamning i ben och armar, när han var barn.

”Tyvärr för mig, (och min familj – som hoppas på att ha kvar mig lite längre) väger riskerna större än fördelarna.”, fortsätter Parada på Twitter.

Vidare skriver trummisen att han inte har några negativa känslor mot att The Offspring väljer att fortsätta utan honom.

”De gör vad som är bäst för dem och jag gör vad som är bäst för mig. Önskar hela Offspring-familjen all lycka när de fortsätter!”.

https://www.instagram.com/p/B0io45yjKyl/

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.