Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Trummisen Bosse Skoglund har dött

Foto: JONAS LINDKVIST / TT / TT NYHETSBYR¿N
Foto: KAMERAREPORTAGE / TT NYHETSBYRÅN
Foto: YLWA YNGVESSON

Musikern Bosse Skoglund har gått bort, skriver musiktidningen Sonic Magazine.

Han var främst känd som trummis i flera olika genrer, bland annat jazz, blues och reggae.

Bosse Skoglund blev 85 år gammal.

Bosse Skogund har spelat med flera stora svenska musiker. Sedan 1970-talet har han spelat med artister som Peps Persson, Monica Zetterlund och Hasse & Tage på skivor och konserter.

I en dokumentär av Sveriges Radio P2 berättade Bosse Skoglund om hur drömmen att bli trummis uppstod efter att han hört swingmusikern Gene Krupa när han var fem år gammal, skriver TT.

Karriären tog fart efter att han medverkat på en Lars Gullin skiva 1960. Han har även spelat på låtar som ”Varm korv boogie”, ”Tunna skivor” och ”Är du kär i mig ännu, Klas-Göran?”.

Bosse Skoglund gav ut soloplattan ”Groovesopor” vid 70 års ålder där han spelade och sjöng alla instrument själv. 2016 släppte han skivan ”Mantra sessions” tillsammans med artisten och mångårige samarbetspartnern Johan Zachrisson, känd som Zilverzurfarn. 

Bosse Skoglund gick bort på sin 85-årsdag, enligt hans Facebook-sida.


Edda om sin roll i filmen om Monica Zetterlund

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.