Marie Fredriksson och Per Gessle har varit på turné i över åtta månader Foto: Viktor Wallström/RockfotoMarie Fredriksson och Per Gessle har varit på turné i över åtta månader Foto: Viktor Wallström/Rockfoto
Marie Fredriksson och Per Gessle har varit på turné i över åtta månader Foto: Viktor Wallström/Rockfoto
"Det är helt fantastiskt att se så många här, med vädret vi har, riktig svensk sommar", sade Per Gessle under spelningen. Foto: Viktor Wallström/Rockfoto"Det är helt fantastiskt att se så många här, med vädret vi har, riktig svensk sommar", sade Per Gessle under spelningen. Foto: Viktor Wallström/Rockfoto
"Det är helt fantastiskt att se så många här, med vädret vi har, riktig svensk sommar", sade Per Gessle under spelningen. Foto: Viktor Wallström/Rockfoto
13 012 personer där för att se duon – trots ihärdigt regn. Foto: Viktor Wallström/Rockfoto13 012 personer där för att se duon – trots ihärdigt regn. Foto: Viktor Wallström/Rockfoto
13 012 personer där för att se duon – trots ihärdigt regn. Foto: Viktor Wallström/Rockfoto
Regnet öste ner och omkring 100 personer lämnade konserten. Foto: Viktor Wallström/RockfotoRegnet öste ner och omkring 100 personer lämnade konserten. Foto: Viktor Wallström/Rockfoto
Regnet öste ner och omkring 100 personer lämnade konserten. Foto: Viktor Wallström/Rockfoto
Foto: Viktor Wallström/RockfotoFoto: Viktor Wallström/Rockfoto
 Foto: Viktor Wallström/Rockfoto
Foto: Viktor Wallström/RockfotoFoto: Viktor Wallström/Rockfoto
 Foto: Viktor Wallström/Rockfoto

Trotsade regnet på Roxettes spelning

Publicerad

Det blev folkfest när Roxette klev på scen på Sjöhistoriska museet i Stockholm.

Trots ösregnet var 13 012 personer där för att se duon – men runt hundra personer ska ha lämnat konserten i ovädret.

– Det är helt fantastiskt att se så många här, med vädret vi har, sa Per Gessle från scenen.

Marie Fredriksson och Per Gessle har varit på vägarna i över åtta månader. Deras turné, som kallas "XXX The 30th Anniversary Tour", inleddes i Ryssland förra året.

Sedan dess har duon spelat i Australien, Nya Zeeland och övriga Europa.

I kväll spelade de på Sjöhistoriska museet i Stockholm - utomhus.

– Det är helt fantastiskt att se så många här, med vädret vi har, riktig svensk sommar. Mår ni bra där ute? Det kommer bli en grym kväll. Vi tänkte spela en massa av våra favoritlåtar för er. Kan ni texterna, sjung med. Kan ni inte texterna, sjung med ändå! sade Per Gessle från scen efter 2-3 låtar.

LÄS MER: Gessle: Är nu för tiden en autobahn av hits

– Tack! Är allt okej där ute? Det känns lite som när Beatles spelade på taket. Kommer ni ihåg det? frågade Per Gessle efter ett par till låtar.

Regnkaoset ska ha gjort att fansen lämnade konserten redan efter ett par låtar.

100 personer lämnade spelningen

Enligt Expressens fotograf på plats ska det ha varit runt 100 personer som lämnade konserten, och bussarna var lika fulla som innan konserten började.

"Det är inget vi märkt av så det kan inte handla om ett större antal. Det regnar massvis men det är en otrolig stämning på plats, publiken är fantastisk!" skriver Kim Halling från Live Nation i ett sms.

LÄS MER: Nu når Roxette snart Sverige: "Slår i taket"

För en vecka sedan hade Roxette spelning i Kalmar, och inför spelningen var duon peppade inför sina spelningar i Sverige.

– Med 28 i princip utsålda arenor i Europa, nu senast ett packat O2 i London, galet jublande fans och väldigt glada recensioner så är Per, Marie och bandet väldigt laddade inför att möta sin svenska publik, sade då managern Marie Dimberg.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag