Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Trots förlusten: Välkomna tillbaka Hagen och Unge

Amason ett av banden som tar över efter Augustifamiljen i ”På spåret”
Cecilia Hagen och Jonatan Unge kommer gå til kvartsfinal, menar Anders Björkman.Foto: SVT

En av de bästa drabbningarna i ”På spåret”

Spännande, jämnt och båda lagen över 40 poäng. Vilken match!

Josefin Johansson & Johar Bendjelloul är ett av topplagen jag varnade för redan före ”På spåret”-starten. Komikern-programledaren och DN-journalisten kompletterar varandras kunskapsområden och Bendjelloul kopplar blixtsnabbt även på de fånigaste ledtrådar. 

Vid två resor var han på rätt spår redan på tio poäng, men fröken Johansson höll upp ett varnande pekfinger – inte dra i nödbromsen. 

Cecilia Hagen & Jonatan Unge, Expressen-krönikören och komikern, gick ut löst i sin första match som de vann knappt. Nu visade mor och son formen. Och i den buren var det mamma som försökte hindra sonen från att dra alltför spontant. 

Dessutom sa hon till sonen att sträcka på sig, att sitta rakt – som mammor brukar göra. Jonatan Unge har mest legat över bordet i buren som en reptil redo för attack.

Första resan gick till Åmål i Dalsland och på ledtråden ”franskt vatten” ropade Bendjelloul eau-mål redan på tio, men avvaktade till åtta. 

Andra resan gick till New Delhi. Båda lagen var där samtidigt men nu högg reptilen Unge först. Och där, i Indiens huvudstad, var ställningen 21-21.

Tredje resan gick till St Petersburg i Ryssland, där Bendjelloul hade en aning redan på tio, ville dra på åtta, men fick ett pekfinger av Johansson. En sexa räckte för att ta ledningen. 

Sista delfrågorna blev en kunskapskamp med en svärm av fullpoängare, där Johansson & Bendjelloul framgångsrikt försvarade sin lilla ledning.

44–40,  Johansson & Bendjelloul vann.

Segersiffran imponerade, men det gjorde även förlorarsiffran. 40 poäng är ovanligt.

Jag bläddrade i statistiken till semifinalen 2015 för att hitta en lika stark match av båda lagen. Höglund & Rönndahl mot Diakité & Thomsgård slutade då 44-41.

Johansson & Bendjelloul direkt till semifinal, Hagen & son till – kvartsfinal. Inte klart ännu, förstås, men vi kommer inte att hitta två andra grupptvåor med fler poäng. 

Hagen & son är välkomna tillbaka.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.