Anna Anka är en av deltagarna i "Superstar celeb". Foto: Simon Cederqvist
Anna Anka är en av deltagarna i "Superstar celeb". Foto: Simon Cederqvist

Trots bråken: Anna Anka tillbaka i Tv3

Publicerad

Anna Anka är tillbaka i TV3.

Efter alla bråk med kanalen kan Expressen i dag berätta att hon trots allt ska tävla "Superstars celeb".

- Alla gör vi misstag och säger dumma saker, men nu lägger jag allt det bakom mig.

Efter succén i TV3:s "Svenska Hollywoodfruar" hamnade Anna Anka, 41, snart i flera rejäla bråk med kanalen.

Anna Anka har bland annat sagt att ingen intelligent människa stannar kvar på TV3 mer än ett kort tag - något som fick kanalen att härskna till och ett ordkrig bröt ut.

Tävla mot elitidrottare

Men nu kan Expressen berätta att Anna Anka gör comeback i TV3.

Hon ska delta i "Superstars celeb" - en variant av det klassiska "Superstars"-formatet där kändisar ska tävla mot tidigare elitidrottare.

- Jag tyckte att det lät som en rolig utmaning, säger Anna Anka.

Lagt bråken bakom sig

Bråken med TV3 har hon lagt bakom sig.

- Det var mycket missförstånd och dålig kommunikation. Jag säger vad jag tycker men jag är ingen person som sitter och är sur länge. Vi är alla vuxna och professionella och måste kunna gå vidare, säger Anna Anka.

TV3:s presschef Max Lagerbäck:

- Vi har rökt en virtuell fredspipa. Det är kul att Anna är tillbaka på TV3 där allt startade.

Är Anna Anka ett sätt att få upp tittarsiffrorna?

- Hela hösttablån är ett sätt att få upp tittarsiffrorna. Sammantaget hoppas vi vända siffrorna uppåt. Men vi sätter inte hoppet till en enskild deltagare eller ett enskilt program.

Superstars celeb sänds i TV3 i höst.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag