Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Triangeldramat i ”Let's dance” – maken rasande

Kamran Montazami.Foto: UFFE RINGBLOM / STELLA PICTURES / FAMEFLYNET SWEDEN
Maria Montazami och Kristjan Lootus i ”Let's dance” 2013.Foto: OLLE SPORRONG
Anna Book.Foto: OLLE SPORRONG
Tony Irving.Foto: OLLE SPORRONG
Patrik Sjöberg.Foto: OLLE SPORRONG
Kristin Kaspersen och Calle Sterner medverkar i årets säsong av ”Let's dance”.Foto: OLLE SPORRONG
1 / 7

Det har inte bara dansats i TV4:s ”Let's dance” – dramatiken som sker i kulisserna får tv-sändningarnas spänning att blekna.

Programmet har skakats av skandaler som vredesutbrott, hemliga hasardspel, otrohetsaffärer och svartsjuka.

Tidigare deltagare minns med fasa när en rasande äkta make vapenhotade en manlig dansare.

”Let's dance” är ett av Sveriges mest framgångsrika underhållningsprogram genom tiderna. Men bakom den glittrande fasaden är det många gånger långt ifrån en dans på rosor.

Det har flera gånger hänt att svartsjuka partners plötsligt, utan förvarning, dyker upp i träningslokalen för att kontrollera vad som egentligen försiggår.

Två personer med insyn i ”Let's dance” har tidigare pratat om att de hört att en av de manliga dansarna blivit vapenhotad av en rasande äkta man.

Romanser mellan deltagarna är inte ovanligt. De medier som bevakar programmet, andra deltagare och produktionen är i regel mer än väl medvetna om det som sker.

– Jag tror att många som haft partners som är med i ”Let's dance” tänker att ”han eller hon aldrig skulle göra så”. Så enkelt är det inte. Man hamnar väldigt, väldigt nära den man dansar med, är väldigt intim, har en före detta deltagare berättat.

Anna Book avslöjar otrohetsaffärerna

Att det har förekommit otrohetsaffärer bekräftas av den tidigare deltagaren Anna Book, 48.

– Det liggs både här och där. Både åt höger och åt vänster. Folk som är gifta och är i seriösa relationer ligger med sina partners och så. Det är många som gör snedsteg. Det är rätt tacky, har hon sagt.

När Maria Montazami, 53, deltog i ”Let's dance” gick hon och maken Kamran Montazami, 57, igenom en äktenskaplig kris under de elva veckor de var ifrån varandra.

I programmet ”Svenska Hollywoodfruar – i fokus” på Viafree, berättade Maria Montazami i höstas om den svåra tiden, som hon kallar sin ”största motgång i livet”.

Enligt Hollywoodfrun fick hennes svärmor för sig att Maria Montazami och hennes dansare Kristjan Lootus, 40, hade en affär.

– Kamrans mamma trodde att det var något mellan mig och Kristjan, vilket det absolut inte var. Då ville Kamran att jag skulle komma hem. Ja, det blev väldigt mycket dramatik som var väldigt onödigt, säger hon och fortsätter:

– Vi pratade och det tog tid. Det tog faktiskt väldigt lång tid. Kanske till och med ett år.

Interna vadslagningar mellan ”Let's dance”-deltagarna

Att ”Let's dance”-bubblan ruckar deltagarnas liv ur sin normala balans är något som TV4 har sett bevis på många gånger.

– Eftersom det är så många timmar deltagarna tränar tillsammans vecka efter vecka så blir det intensivt. De andra deltagarna och närmsta produktion blir som extrafamilj under inspelningsperioden, säger Amanda Hjärtmyr, pressansvarig på TV4.

2014 skakades dansprogrammet av interna vadslagningar mellan deltagarna.

Patrik Sjöberg, 54, satsade på att han själv skulle få bottenbetyg under en tävling – och vann 10 000 kronor.

Men även andra deltagare var inblandade. Bland andra Kenza Zoutien, 28, och Calle Sterner, 30.

I potten lade alla 2 500 kronor var.

– Det var ett skämt från början. Vi började hetsa. Sen är det ingen som vågar säga nej sen, då får man ju köra på liksom, sa Calle Sterner.

Att kulisserna förvandlats till spelhåla var inget som uppskattades från TV4.

– Du skämtar? Det är för jävligt att deltagare satsar pengar på sig själva, sa Tony Irving, 52.

Tony Irving älskar sitt jobb som juryordförande i ”Let's dance”. Men engelsmannen har berättat att två deltagare, han vill inte nämna deras namn, efter en säsong varit så förbannade på honom att de fortsatt smutskasta honom på olika sätt.

– Det är väldigt många som varit sura på mig i verkligheten, men det är de som tar sig själva på för stort allvar. Några av de här kändisarna tror att de blir dansare för att de är med i ”Let's dance”. Visst har de lärt sig att dansa, men de är inte dansare för det. Ibland fattar de inte det, sa han.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.