Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Trebarnspappan Tim, 44, fick antibiotika – dog kort efteråt

Luna Wahlmans mamma Vania och pappa Henrik.Foto: Kanal 5.
Luna, nu två år gammal.Foto: Kanal 5.
Jonathan Thorsell med sin pappa och "Sofias änglar"-gänget.Foto: Kanal 5.
Annlouise Morén.Foto: Kanal 5.
Annlouise Morén.Foto: Kanal 5.
Emma von Ahn med maken Tim och deras tre barn.Foto: Kanal 5.

I "Sofias änglar" får familjer hjälp med hemrenovering efter svåra tragedier, dödsfall och olyckor.

Nu berättar flera familjer hur livet har förändrats sedan de var med i Kanal 5-programmet.

– Jag vet inte om någon ens kan ana vad det här betyder för mig och barnen, säger Emma von Ahn, som förlorade sin make Tim efter en allergisk reaktion mot antibiotika.

I våras kom Kanal 5-programmet ”Sofias änglar” hem till Henrik och Vania Wahlman och deras tre barn i Gävle. 

I programmet berättade Henrik och Vania Wahlman hur deras dotter Luna, då ett år gammal, blev plötsligt sängliggandes och orkeslös. Hon slutade prata och gå, och familjen fick till slut veta att hon drabbats av leukemi.

– När jag fick beskedet var jag ensam med henne på akuten. Det var som att världen försvann under mina fötter. Det är det värsta jag har varit med om, sa mamma Vania.

 

LÄS MER: Luna, 2, drabbades av svår cancer 

 

Sedan avsnittet spelades in har läget förbättrats för Luna, som i dag är två år gammal. Luna genomgår fortfarande behandling, men har inte många gånger kvar innan hon förhoppningsvis är frisk från sin cancer.

Men oron som föräldrarna har levt med finns fortfarande kvar, något de berättar om när ”Sofias änglar” gör ett återbesök.

– Hon är fortfarande skör. Det har tagit mer och längre tid än vad vi har tänkt och hoppats på. Men nu vet man att vi har passerat det absolut värsta, säger Henrik Wahlman.

Enligt familjen har husrenoveringen i ”Sofias änglar” lyft en tyngd från deras axlar.

Vania och Henrik Wahlman, föräldrar till Luna.

Annlouises man klagade på ryggvärk

Annlouise Morén och hennes söner Kim och Cevin var med i "Sofias änglar" 2017, efter att pappa Jörgen tragiskt gått bort i cancer. Annlouise Morén berättade i programmet om det fruktansvärda beskedet.

– I september 2013 börjar han ha ont i ryggen och i kroppen. Det visade sig att han hade en stor tumör i ljumsken. Då sa läkaren att han inte trodde att han skulle överleva, och då bröt vi ju ihop helt, berättade hon mellan tårarna i "Sofias änglar".

När "Sofias änglar" återvänder till familjen Morén så förklarar Annlouise Morén att det var en stor sten som lyftes från hennes bröst när de fick hjälp med renoveringen, då hon varit rädd att de skulle behöva flytta från huset där de bott med Jörgen.

– Det jag känner mig mest hjälpt av är att jag kan bo kvar i huset, att allt är klart.

 

LÄS MER: Annlouises man klagade på ryggvärk - visade sig vara tumör 

 

Efter tragedin i familjen var sönerna mer med vänner i stället för att vara hemma, och berättade i Kanal 5-programmet att de kände att familjen börjat glida isär. Något som har förbättrats.

– Sommaren har varit mycket bättre än tidigare. Vi har kommit varandra närmare igen. Jag saknar honom självklart, men jag har kommit ett steg vidare. Jag är piggare, och har börjat titta framåt, och tänka att livet fortsätter, säger Annlouise Morén till Sofia Wistam i återblicksavsnittet av "Sofias änglar".

"Sofias änglar"-profilerna Johnnie Krigström och Mattias Särnholm med Annlouise Morén och hennes söner Kim och Cevin.Foto: Kanal 5.

Emma von Ahn förlorade sin make

Emma von Ahn förlorade sin man Tim när han gick bort i en allergisk reaktion mot antibiotika. Efter att ha kämpat för sitt liv i flera månader så dog han i januari 2016.

I programmet berättade Emma von Ahn om hur hon och Tim planerade att renovera huset tillsammans - men de hann inte innan han gick bort.

– Det var som att hela världen bara föll. Det mest ledsamma var att Tim inte skulle få se sina barn växa upp, sa Emma von Ahn i avsnittet av "Sofias änglar".

Nu berättar hon hur familjen har det efter medverkan i programmet.

– Sedan "Sofias änglar" var här har det hänt en del. Mina barn är jätteglada för sina fina rum. Vi är en familj som känner att vi trivs i vårat hem. Jag vet inte om någon ens kan ana vad det här betyder för mig och barnen.

Emma von Ahn med maken Tim och deras tre barn.Foto: Kanal 5.

Jonathan Thorsell skulle bli elitidrottare – då bröt han ryggen

Jonathan Thorsell var 18 år när hans liv förändrades för alltid. Han jobbade hårt för att nå elitnivå i motorcykelsporten enduro, när han under ett träningspass kraschade in i ett träd och bröt nacken.

– Jag får inte bli förlamad, det går ju så bra nu. Då sa läkaren att det ser mörkt ut för benen, och det var första gången jag grät efter kraschen, berättade 19-åriga Jonathan i programmet.

Efter olyckan var det omöjligt för honom at leva självständigt, och familjens hem var inte rullstolsanpassat. I "Sofias änglar" ändrades inte bara det, utan Thorsell fick också ett hemmagym, för att kunna orka mer.

– Det känns skönt att han är precis samma starka, glada, målmedvetna person som innan olyckan, men det är annat fokus nu. Det är otroligt skönt för oss runtomkring att det är på det viset, säger Jonathans pappa när "Sofias änglar" hälsar på igen.

Jonathan Thorsell.Foto: Kanal 5.

 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.