Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Tre modeprofiler lämnar Vogue Scandinavia i besvikelse

Foto: Instagram
Foto: OLLE SPORRONG

Vogue Scandinavia lanserades i augusti i fjol. 

Storsatsningen med Martina Bonnier i spetsen verkar nu ha fått problem – tre av fyra norska medarbetare säger nämligen upp sig.

– Jag kände att den kreativa visionen vi först hade inte var där längre. Vi håller inte den standard som jag anser att en Vogue publikation bör ha, säger moderedaktören Rawdah Mohamed till norska modesajten Melk & Honning.

Glädjen var stor för skandinaviska modeentusiaster när det 2020 blev klart att en skandinavisk version av den anrika modetidningen Vogue skulle lanseras i norden. Med svenska Martina Bonnier som chefredaktör skulle resten av redaktionen bestå av medarbetare från Stockholm, Köpenhamn, Helsingfors och Oslo.

Klimataktivisten Greta Thunberg prydde omslaget på det första nummret av det exklusiva magasinet som publicerades i augusti i fjol. 

Men drygt ett halvår efter att tidningen kom ut med sitt först nummer avslöjar nu norska modesajten Melk & Honning att tre av fyra norska medarbetare lämnar tidningen. 

Det är moderedaktören Rawdah Mohamed, samt Celine Aagard och Marianne Theodorsen – med titlarna sustainability expert respektive handbag expert som lämnar. 

– Jag kände att den kreativa visionen vi först hade inte var där längre. Vi håller inte den standard som jag anser att en Vogue- och Condé Nast-publikation bör ha, säger Rawdah Mohamed till Melk & Honning.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.