Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tre kvinnor anklagar komikern

Tre kvinnor har anmält den folkkäre komikern för två våldtäkter och ett fall av sexuellt ofredande, enligt uppgifter till Expressen.
I förhör har en kvinna berättat hur han med våld tvingade henne till oralsex i en park i Stockholm.Foto: Colourbox

Tre kvinnor har anmält den folkkäre komikern för två våldtäkter och ett fall av sexuellt ofredande, enligt uppgifter till Expressen.

I förhör har en kvinna berättat hur han med våld tvingade henne till oralsex i en park i Stockholm.

En annan kvinna anklagar honom för att ha våldtagit henne på sitt hotellrum efter ett turnéstopp.

En tredje kvinna blockerade komikern på Snapchat efter att han skickade nakenbilder och filmer där han onanerade. 

Mannen är en av Sveriges mest framgångsrika komiker och har medverkat ofta i tv och radio de senaste åren, samtidigt som han åkt landet runt på turnéer.

Expressen kan bekräfta att tre olika kvinnor har polisanmält honom sedan den uppmärksammade #MeToo-kampanjen startade.

Anmälningarna rör två våldtäkter och ett fall av sexuellt ofredande. De anmälda våldtäkterna anmäldes i början av förra veckan, men ska ha ägt rum tidigare. I båda fallen har polisen valt att inleda förundersökning.

Enligt uppgifter har en av kvinnorna lämnat en grundlig redogörelse för hur hon blev våldtagen av komikern i samband med en utekväll i Stockholm i somras.

 

LÄS MER: Komiker anklagas för två våldtäkter – tv-samarbete pausas

 

Stämde träff via Snapchat

Enligt Expressens uppgifter har hon berättat följande:

Komikern och kvinnan träffades på en restaurang efter att ha stämt träff via Snapchat. De var då bekanta och hade känt varandra i något år.

Redan på utestället började mannen tafsa på kvinnan under bordet, både innanför och utanpå trosorna. Senare samma kväll befann de sig i en park där han med våld tvingade henne att utföra oralsex på honom. Komikern uppges ha fortsatt trots kvinnans högljudda protester. Under övergreppet kallade han henne ”sin hora”.

En tid efter händelsen ska komikern via sociala medier och sagt att han förstått att han gjort henne illa, samt att han ville träffas för att prata igenom händelsen.

Den andra anmälda våldtäkten inträffade i Jönköping för några år sedan i samband med att komikern besökte staden på sin turné.

 

LÄS MER: Svensk komiker utreds för misstänkt våldtäkt

 

Händelsen ska ha skett på hotellrum

Mannen anklagas för att ha utfört våldtäkten mot kvinnan med sina händer samt onanerat framför henne mot hennes vilja. Händelsen inträffade på hans hotellrum, enligt uppgifter till Expressen.

Den tredje kvinnan har anmält att hon och komikern kommunicerade på chattappen Snapchat – där han krävde att hon skickade nakenbilder. När hon inte följde hans direktiv skickade han bilder och filmer där han själv onanerade, enligt uppgifter.

Expressen har de senaste dagarna sökt komikern och hans manager vid upprepade tillfällen för frågor om anklagelserna.

I ett sms skriver managern:

”Vi har inte någon information om detta. Vi kan inte kommentera saker vi inte har fått information om”.

Följdfrågor har lämnats obesvarade.

SVT Nyheter har pratat med en av kvinnorna som har polisanmält komikern för våldtäkt. 

– Anledningen till att jag pratar om det här, är att jag är rädd att han ska förgripa sig på fler tjejer. Det får bara inte hända, säger kvinnan till SVT. 

 

LÄS MER: #MeToo – 25 kvinnor berättar om sina erfarenheter

 

Tv-nätverket Discovery bryter samarbetet

Sedan tidigare står det klart att tv-nätverket Discovery avbryter ett samarbete med komikern efter anklagelserna.

Mannen har även haft flera radio- och tv-uppdrag inom public service. Efter anklagelserna har Sveriges radio meddelat att komikern inte kommer att medverka i några program till dess att förundersökningen är avslutad. SVT har nu inget pågående samarbete med komikern. 

 

Kvinnornas berättelser

En kvinna som är bekant med komikern stämmer träff med honom via Snapchat. De träffas för en utekväll. På en restaurang tafsar han på henne under bordet, innanför och utanpå trosorna. På grund av obehagskänsla hittar hon ursäkter för att lämna sällskapets bord. Hon går på toaletten och ut och röker. Senare när de befinner sig i en park tar han fram sitt könsorgan och ber kvinnan utföra oralsex på honom. När hon säger nej trycker han ner henne och för in sitt kön i munnen på henne. Under övergreppet säger mannen ”sug min kuk” och kallar kvinnan för ”sin hora”. I förhör berättar kvinnan att hon protesterar högljutt, men att hon också fryser till is. Efter ett kortare förlopp upphör våldtäkten och de tar farväl.

En månad senare tar komikern återigen kontakt med kvinnan på Snapchat. Han säger att han förstår att han har gjort henne illa och att han vill träffas för att prata om det inträffade.

 

***

 

Under ett turnéstopp för drygt fyra år sedan dricker komikern alkohol tillsammans med ett sällskap. Under kvällen bjuder han en kvinna på drinkar och när de befinner sig på hans hotellrum efter midnatt kysser och smeker han kvinnan över kroppen. Genom att använda händerna berör han kvinnan på ett sätt som är att likställa med våldtäkt. Komikern onanerar också väldigt nära hennes ansikte mot hennes vilja. Under händelsen sa kvinnan ifrån vid flera tillfällen och försökte knuffa undan honom.

 

***

 

En kvinna följer komikern på Instagram och lämnar en kommentar på en av hans bilder. Efter kommentaren börjar de chatta och diskussionen förs senare vidare till chattappen Snapchat. Där ber komikern kvinnan att skicka nakenbilder på sig själv. Hon skickar inget. Då skickar han i stället en penisbild samt en video där han själv onanerar och stönar. Det hela slutar med att hon blockerar honom från att kontakta henne.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.