Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Travoltas son död

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
John Travoltas son har avlidit, 16 år gammal.

LONDON. John Travolta har drabbats av en svår tragedi. Filmstjärnans son Jett Travolta har avlidit bara 16 år gammal under familjens semester på Bahamas. Tonåringen misstänks ha drabbats av ett epilepsiliknande anfall och slagit huvudet i badkaret. John Travolta är förkrossad, uppger källor i Daily Mail.

Jett Travolta, son till skådespelarna John Travolta och Kelly Preston, har avlidit 16 år gammal. Han hittades död inne på toaletten i sitt hotellrum på Old Bahama Bay Hotel, Bahamas.

 Jett befann sig på semester i semesterparadiset i Västindien med sina föräldrar.

 Sista gången Jett Travolta sågs i livet var när han gick in på toaletten under torsdagen. På fredagsmorgonen hittades Jett död i badkaret inne på samma toalett av en städerska, uppger brittiska tidningar.


Fördes akut till sjukhus

 Han fördes akut till sjukhus, men dödförklarades trots flera försök att rädda hans liv.

 John Travoltas advokat Michael Ossi uppger till amerikanska medier att Jett Travolta drabbades av ett epilepsiliknande anfall på Old Bahama Bay Hotel. Enligt advokaten hade Jett Travolta tidigare drabbats av liknande anfall. En polistalesman på Bahamas uppger för TMZ att Jett Travolta tros ha dött efter att ha slagit sitt huvud i badkarskanten.

 En obduktion ska nu genomföras för att säkerställa dödsorsaken.

 Källor i Daily Mail uppger att John Travolta är "förkrossad" efter sonens död.

 Jett var John Travolta och Kelly Prestons äldsta barn. De har även åttaåriga dottern Ella Blue.


Led av sjukdom

 Nyligen pratade paret om deras dröm att skaffa ett tredje barn. John Travolta har tidigare berättat att Jett led av Kawasakis syndrom, en sjukdom som karaktäriseras av hög feber och utslag och som kan leda till hjärtinfarkt. 

 Jetts mamma Kelly Preston är övertygad om att Jett Travolta fick Kawasakis syndrom på grund av att han kommit i kontakt med kemikalier som används vid mattvätt. Därför har hon under sin karriär varit engagerad i arbetet med att få farliga kemikalier förbjudna från renhållningsprodukter.


"Värsta dagen i hans liv"

 Jett Travolta kommer att begravas i Ocala, Florida, nära familjens hem.

 - John och Kelly är glada när barnen är glada, Det här är den värsta dagen i Johns liv, säger hans advokat Michael Ossi till CNN.

 Jett hade ingen lust att följa i pappas fotspår.

 - Han älskar att sporta, simma, cykla och vandra, har Travolta tidigare berättat.

FAKTA

Flickvännen dog i hans armar


Det är inte första gången John Travolta drabbas av tragedier. Ex-flickvännen Diana Hyland dog i filmstjärnans armar. John Travolta inledde sitt förhållande med Diana Hyland 1976. Bara ett år senare dog skådespelerskan i bröstcancer. Hyland uppgavs ha dött i John Travoltas armar. Hyland var 18 år äldre än John Travolta. De träffades under inspelningen av "The boy in the plastic bubble". Och deras förhållande fick stor uppmärksamhet i amerikanska tidningar. Senare, efter Hylands död, tog John Travolta emot den Emmy som Hyland vann. Travolta har även haft egna problem. 1981 började han lida av sömnlöshet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.