Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Tom Cruise och John Travolta i öppet bråk

Tom Cruise och John Travolta är bittra rivaler i scientologkyrkan. Foto: CHRISTOPHE PETIT TESSON / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN & TINA FINEBERG / AP
John Travolta. Foto: ADMEDIA / SPLASH NEWS / ADMEDIA / SPLASH NEWS/IBL SPLASH NEWS
Tom Cruise. Foto: CHRISTOPHE PETIT TESSON / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

På filmduken är de kolleger men i verkligheten är John Travolta och Tom Cruise bittra rivaler. 

Nu avslöjar en före detta säkerhetsvakt vid Scientologikyrkan detaljer kring fejden.  

– Det är ingen hemlighet att de avskyr varandra, säger han enligt Daily Mail

John Travolta, 64, och Tom Cruise, 55, är två av de största namnen i Hollywood och även frontfigurer för Scientologikyrkan. 

Enligt den forna säkerhetsvakten Brendan Tighe, 37, tog den bittra fejden mellan filmstjärnorna sin början när Cruise belönades med en "Freedom Medal of Valor" - en medalj som ges till den mest hängivne medlemmen i Scientologikyrkan - vilket gjorde Travolta rasande. 

– Det är ingen hemlighet att de avskyr varandra. Travolta var inte inbjuden till Cruises bröllop med Katie Holmes, det säger allt. Jag kan intyga att Travolta inte ser Cruise som överlägsen på något vis. När Cruise fick medaljen blev Travolta så förbannad, säger Tighe till tidningen. 

Tighe förklarar vidare att det rör sig om avundsjuka: 

– Miscavige har tidigare sagt till Travolta att han var den mest hängivne scientologen och att han är den som introducerat flest nya medlemmar av alla. Så det var som att han blev berövad sin titel och han blev avundsjuk. 

 

LÄS MER: Tom Cruises nya beslut: För sekten 

 

"Travolta får inget gratis"

Brendan Tighe var scientolog i 30 år och arbetade som säkerhetsvakt vid scientologikyrkans huvudkontor i Clearwater, Florida. Det har gett honom en unik inblick i kyrkans kändiskultur och fejden mellan Cruise och Travolta. Enligt honom rivaliserar filmstjärnorna om den officiella "nummer två" - positionen under ledaren David Miscavige. Innan Tom Cruise kom in i bilden var John Travolta favoriten hos Miscavige. Men enligt Tighe är det bara Cruise som har en direktlinje till ledaren. 

– Travolta får inget gratis, ingen ger honom absurda gåvor som flygplan, skräddarsydda cyklar eller överdrivna tjänster, säger han. 

Från 2002 och sju år framåt arbetade Brendan Tighe med säkerheten runt Tom Cruise när filmstjärnan bodde på The Sandcastle, ett hotell som ägs av kyrkan. Tighe berättar för tidningen att Cruise kanske sa hej till honom tre gånger under de sju åren. 

 

LÄS MER: Livet i sekten rena tortyren 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!