Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Trailern avslöjar namnet på nya Sagan om ringen

LIVE-TV: Senaste nyheterna med Expressen TV
Ny titel, nya möjligheter – i höst kommer Sagan om Ringen-serien.
Foto: IMDB

I en ny trailer avslöjas namnet på den nya Sagan om ringen-serien som sänds på Amazon Prime i höst.

Trailern avslöjar också viktiga detaljer om handlingen – som utspelar sig tusen år före Frodo flyttade ”den enda ringen” över hela Midgård, enligt Vanity Fair.

Mycket lite har varit känt om den nya Sagan om ringen-serien. 

Det är känt att den kommer utspela sig tusen år före det att Bilbo hittar ringen och att Frodo för den från Fylke till Domedagsberget eldgap.

Men en ny trailer kastar plötsligt ljus över den kommande seriens handling. Titeln som avslöjas, ”The Rings of Power”, syftar enligt Vanity Fair tydligt till att berätta inte bara sagan om ”den enda ringen” utan också om de tre som gavs till alvkungarna, de sju till dvärglorderna samt de nio som gavs till den dödliga människan.

https://twitter.com/PrimeVideo/status/1483816516399218691

Viktiga detaljen i trailern

Trailerns syfte är dock mer än att berätta en titel och en potentiell handling. Den berättar också mycket om tillvägagångssättet när serien skapats, menar Vanity Fair. I bilder som publicerats från inspelningen av trailern framgår att serieskaparna J.D. Payne och Patrick McKay valt att återgå till att använda faktisk rekvisita.

Bilderna visar hur titelbakgrunden karvats och sedermera gjutits i en massiv bräda. Enligt Vanity Fair har serieskaparna sökt råd hos Douglas Trumbull, känd för sitt arbete med 2001: En rymdodyssé och Blade Runner.

Serien har premiär 2 september på Amazon Prime.

Då har nya “Sagan om ringen”-serien premiär

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.