Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Tove Lo i bråk om sin sexualitet

Foto: Barry Brecheisen / BARRY BRECHEISEN/STARTRAKSPHOTO. STARTRAKS PHOTO
Foto: Amy Harris/Rex/Shutterstock / AMY HARRIS/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES

Tove Lo hamnade i bråk om sin sexualitet under sin USA-turné.

Artisten ilsknade till på en taxichaufför som uttalade sig homofobiskt.

– Jag sa till honom: ”Du kanske vill tvätta den här bilen extra noga sedan. För jag är bisexuell”, säger Tove Lo i Nyhetsmorgon.

Artisten Tove Lo, 29, är mitt uppe i sin världsturné ”Lady wood tour”. Tove Lo spelade under februari på en rad platser i USA och inledde i veckan sin Europaturné med konserter i Stockholm, Göteborg och Köpenhamn.

Under lördagen medverkade hon i TV4 Nyhetsmorgon där hon intervjuades av programledaren Jenny Strömstedt. Tove Lo har inte varit rädd för att sticka ut hakan och kommer ofta med syrliga uttalanden i jämställdhetsfrågor – hon har även har hakat på ”Free the nipple”-rörelsen.

Tove Lo fick därför frågor om hur det varit att turnera i USA efter att Donald Trump tillträdde som president – i ett debattklimat där kvinnofrågan är ifrågasatt.

– Många journalister som jag pratar med och fans har sagt att jag inte får sluta stå för det här, säger Tove Lo i TV4 Nyhetsmorgon.

 

LÄS MER: Tove Lo: Därför slutar jag inte visa brösten

 

Artisten konstaterar att Trump förmodligen inte har henne på sin radar. Men berättar om ett laddat möte med en man i Buffalo, i delstaten New York.

– Jag hamnade i bråk med en taxichaufför, säger hon i programmet.

 

LÄS MER: Tove Los kamp för att befria bröstvårtan

 

Tove Lo: ”Smutsig människa”

Taxichauffören ska ha frågat artisten och hennes sällskap om de kände till HBTQ-rörelsen – vilket Tove Lo bekräftade.

– Då sa han: ”Det är vidrigt, håller man på så där så är man svag i huvudet. Det är något allvarligt fel på en”, säger Tove Lo i TV4-programmet.

Jenny Strömstedt frågar vad Tove Lo gjorde då.

– Jag sa till honom: ”Du kanske vill tvätta den här bilen extra noga sedan. För jag är bisexuell. I din värld är jag en smutsig människa som är dum i huvudet. Men för tio minuter sedan tyckte du att jag var en normal person som du kunde prata lätt med. Du vet ju uppenbarligen inte vad du pratar om”, säger Tove Lo i TV4 Nyhetsmorgon.

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.