Tove Lo i sin senaste musikvideo Foto: Kvs, PacificcoastnewsTove Lo i sin senaste musikvideo Foto: Kvs, Pacificcoastnews
Tove Lo i sin senaste musikvideo Foto: Kvs, Pacificcoastnews
Tove Lo i sin senaste musikvideo Foto: Kvs, PacificcoastnewsTove Lo i sin senaste musikvideo Foto: Kvs, Pacificcoastnews
Tove Lo i sin senaste musikvideo Foto: Kvs, Pacificcoastnews
Tove Lo Foto: Barry BrecheisenTove Lo Foto: Barry Brecheisen
Tove Lo Foto: Barry Brecheisen

Tove Lo: Därför visar jag brösten på scen

Publicerad

Artisten Tove Lo gästade under onsdagsmorgonen "Morgonpasset" i P3.

Där berättade hon om varför hon visar brösten på scenen under sina spelningar.

– Det är så många killar som står utan tröja på scen, så då borde jag också få göra det, säger hon i programmet.

Det var förra året som den svenska artisten Tove Lo släppte videon till hiten "Timebomb". Videon spelades in på en strand i Kalifornien och den svenska stjärnan kastade kläderna.

Efter det har Tove Lo fört en kamp för att kvinnor ska få visa brösten, på det vis som män får. I somras publicerade Tove Lo en bild på Instagram som visar en man och en kvinna. På mannens bröstkorg stod det: "Det här tycker samhället är okej". På kvinnans bröst stod det: "Det här tycker samhället inte är okej".

Till bilden skrev då Tove Lo:

"Och det här, mina damer och herrar, är varför jag visar mina bröt när jag vill #Freethenipple".

"Kul att provocera"

Efter det har den svenska stjärnan fortsatt att stå för sin åsikt. I onsdagens avsnitt av "Morgonpasset" i P3 berättar hon att det var i somras som hon började visa brösten under några av sina spelningar.

– Jag tycker att det är kul att provocera lite och det är något som jag borde få göra. Det är många killar som står utan tröja på scen, så det borde jag också få, säger hon.

 

LÄS MER: Tove Los kamp för att befria bröstvårtan

 

Men Love Lo berättar också att när hon åkte till USA för att turnera var det många som var kritiska.

"Tuttfest"

– I Sverige var det ingen som reagerade. Men i USA var det den enda frågan jag fick: "Why do you flash your tits?". Och de var tydliga med att jag inte fick visa brösten under turnén, berättar artisten

 

LÄS MER: Tove Lo: Han är jätteviktig för mig

 

Tove Lo säger att flera av hennes fans har börjat ta efter henne – och också tar av sig till bar överkropp under hennes spelningar.

– En riktig tuttfest, säger hon i "Morgonpasset" och skrattar.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag