Nya "Top Model" söker efter kurviga tjejer

"Top Model" söker efter kurviga tjejer – här är plus size-modellen Ashley Graham.
Ashley Graham.
Foto: Sam Simmonds / POLARIS POLARIS IMAGES

"Top Model" kommer tillbaka – och den här gången söker de efter kurviga tjejer i Sverige.

I en castingannons meddelar programmet att de letar efter "dig som alltid drömt om att bli modell, men som är en storlek 42".

Enligt uppgifter till Expressen kommer den nya säsongen av modellsåpan att sändas på Discovery Networks, där Kanal 5, 9 och 11 ingår.

För tre år sedan vann Whitney Thompson som första plus size-modell tv-programmet "Americas Next Top Model". Fler och fler kurviga modeller får numera pryda tidningsomslag och kampanjer och så sent som i februari i år poserade plus size-modellen Ashley Graham omslaget på tidningen Sports illustrated.

Nu erfar Expressen att en svenska upplagan av tv-programmet "Top Model" gör comeback i tv-rutan – och att de den här gången letar efter kurviga tjejer.


LÄS MER: Kända modellen död – blev 34 år gammal

"Söker dig som är en storlek 42"

I castinginformationen till programmet, som har publicerats på flera bloggar, casting- och jobbsöksidor på nätet, står det att programmet söker efter "dig som alltid drömt om att bli modell, men som är en storlek 42". Tanken är att tjejer med alla storlekar och former ska kunna delta i årets upplaga.

Enligt uppgifter till Expressen är det Discovery Networks som ska sända den nya säsongen av "Top Model", något som de inte vill kommentera.

– Vi kommenterar aldrig program som vi eventuellt skulle kunna förhandla om eller annat som inte är beslutat, säger Dan Panas, presschef på Discovery Networks, där Kanal 5, 9 och 11 ingår.


LÄS MER: Plus size-model pryder tidningsomslaget

"Top Model" spelas in i vår och sommar

Inspelningarna av den nya säsongen av "Top Model" uppges i castingannonserna dra i gång den 25 maj i år. I annonsen eftersöks kurviga tjejer från både Sverige, Danmark och Norge.

Enligt uppgifter till Expressen kommer programmet att börja sändas på tv under hösten.Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Här är castingannonsen för nya "Top Model"

"Nu söker vi tjejer från Sverige, Norge och Danmark! Vi söker dig som alltid drömt om att bli modell, men som är en storlek 42. Du bör vara minst 173 cm lång och mellan 18 år -24 år. Vi kommer att spela in programmet mellan den 25 maj och 17 juli 2016."

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.