Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Tony Irvings krav på Gunde Svan

Tony Irving sätter betyg på kvällens dansare. Foto: OLLE SPORRONG
Foto: OLLE SPORRONG

 

Nikki Amini kan återta en ledande plats i programmet, Gunde Svan måste komma ifrån stelheten och Jon-Henrik Fjällgren kan få en tuff kväll.

Här låter vi "Let's Dance"-domaren Tony Irving säga sitt om hur det kommer att gå i kväll, då den andra deltagaren tvingas lämna danstävlingen.

"I kvällens tredje deltävling av Let´s Dance har juryns ordförande Tony Irving höga förväntningar på alla. 

Koreografin skall sitta, tekniken ska ha utvecklats, musikaliteten skall ha förbättrats och presentationen skall ha finslipats. Nu börjar alla ingredienser spela roll och det blir viktigt att de alla har lite av allt. 

För att lägga till lite krydda i kväll har de en rejäl utmaning; de får genomföra ett lyft för första gången! Vi vill dock inte se dem flyga som helikoptrar, då de i kväll inte får komma upp över axelhöjd.

Allt står på spel i kväll då de får en ren tavla och måste få sina poäng och röstningar på nytt. Jag förutspår att i kväll börjar tävlingen på riktigt och den här härliga vänskapskänslan är på väg att försvinna då alla vill slå varandrapoängmässigt för att överleva en vecka till".

 

LÄS MER: Tony Irving sjuk – nu kan han missa ”Let's dance” 

 

Martina Haag & Tobias Bader

Dans: Samba 

Musik: The Animals - Don’t let me be misunderstood

“Martina har hittills inte presenterat någonting dansmässigt som egentligen har varit värt att skriva om. Men hennes sprudlande personlighet verkar ha fångat publikens hjärtan och som tur är dansar hon samba i kväll. Jag tror inte att hon kommer att få några problem med att kunna skapa en äkta karnevalkänsla, däremot att göra det i rätt takt kan bli hennes biljett hem.”

 

Nikki Amini & Tobias Karlsson

Dans: Quickstep

Musik: Gwen Stefani – Hollaback girl

”I det första programmet såg jag en blivande dansstjärna då hon gled över golvet med finess och kontroll i en american smooth. När hon dansade samba förra veckan föll hon dock ned från sin piedestal då hon inte såg lika självsäker ut. Ikväll tror jag att hon kommer att återta en ledande plats i programmet då en quickstep borde passa henne som handen i handsken. Jag förväntar mig att hon flyger över golvet med kraft och energi.”

 

Gustaf Hammarsten & Jasmine Takács

Dans: Cha cha

Musik: Abba – S.O.S

”Gustaf verkar vara frälst i dansen, det är nästan en känsla av allt eller inget. Så är det för mig inför hans cha cha i kväll. Han har stadigt utvecklats från säsongens start och i kväll vill jag inte bara se hur han själv dansar cha cha, utanhur han också slänger upp sin partner i luften och håller henne kvar där. Som jag sa första veckan så ser han rätt slapp ut, och jag undrar om han har kraft att lyfta Jasmine?”

 

Margaux Dietz & Alexander Svanberg

Dans: Cha cha

Musik: Walk the moon – Shut up and dance with me

”I en cha cha behöver man sträcka på sina ben, ha aktiva höfter och ett flirtigt beteende. När det gäller det fysiska har jag absolut inga tvivel på att Margaux kommer att nå målet då hon har gjort det i de senaste två danserna. Men, att vara flirtig i sin presentation kan bli otroligt svårt för henne då showandet hittills inte varit hennes starka sida. Lyckas hon kan det bli kvällens hit.”

 

Gunde Svan & Jeanette Carlsson

Dans: Samba

Musik: Billy Joel – The river of dreams

”Samba blir en rejäl utmaning för Gunde; den kräver en mjuk rörlighet i ryggen, vridande i midjan och en studsande rörelse i knäna. Allt detta för en man som hittills har överarbetat sin hållning. Han måste komma ifrån den stelheten för att kunna lyckas i kväll. Misslyckas Gunde kan det här bli kvällens shit.”  

 

Viktor Frisk & Linn Hegdal

Dans: Tango

Musik: Rihanna – Don’t stop the music

“Viktor fascinerar mig! Oavsett om han dansar bra eller dåligt blir det alltid en fantastisk show med härlig känsla. Bekymret är att i kväll måste Viktor dansa en felfri koreografi i tango. Enligt mina åsikter ligger han lite efter de andra kvalitetsmässigt, och nu måste han hinna ikapp. Låten heter Don´t stop the music och min önskan är; Please start dancing!”

 

Claes Malmberg & Malin Watson

Dans: Cha cha

Musik: Anastacia – I’m outta love

”There is many a good tune played on an old fiddle! Det är precis vad jag tänker på när jag ser Claes; en medelåldersman med en inte så perfekt kropp som kommer upp på golvet och visar alla ungdomar var skåpet skall stå. Han går ned i vikt, han bemästrar musiken och för varje vecka bemästrar han tekniken. Jag tror att detta blir kvällens höjdpunkt!”

 

Jon-Henrik Fjällgren & Katja Luján Engelholm

Dans: Quickstep

Musik: Darin – Ja må du leva 

”Jag tror ingen har gått miste om att Jon-Henrik har dominerat Let´s Dance 2018. Men en quickstep kan bli svårt för honom att bemästra. Stora svepande steg med en explosiv energi som är glädjefyllda och outgoing kan orsaka ett fall från hans fjälltopp.”

 

Therese Alshammar & Calle Sterner

Dans: Tango

Musik: Queen, David Bowie – Under Pressure

”Låten heter Under pressure och som en av Sveriges främsta idrottare är just pressure något hon vet hur hon skall hantera.

Hittills har Therese imponerat på mig med hur hon har tagit svår koreografi och fått det att se enkelt ut. Men i kväll ska hon lyftas och jag kan tänka mig att det är något som aldrig har hänt henne tidigare. The pressure of loosing control när någon annan slänger upp dig kan skrämma även den bäste av dansare. Det här kan gå åt helsike för henne.” 

 

Daniel Norberg & Maria Zimmerman

Dans: Samba

Musik: Sara Bareilles – Brave

”Den här unge mannen har utnyttjat sina paroditalanger för att överleva hittills. Ikväll måste han dock dansa! Jag vill ha ett helt framträdande av bara samba; rytmisk, euforisk och samdansad! Lite osäker är jag på om han klarar av uppdraget, och jag förväntar mig att få bli besviken. En sak är jag dock glad över; han har slutat härma mig!”

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!