Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Tony: "Jag försökte att bli hetero"

I tv har Tony Irving, 39, gjort sig känd som "Let's dance"-domaren med den vassa tungan.
Men privat trivs Tony bäst med att undervisa i dans och att umgås med sin sambo Patrik.
- Jag är öppet homosexuell, berättar Tony.

FAKTA

Familj: Sambon Patrik.
Mamma, pappa, lillebror och lillasyster i England.
Bor: Uppvuxen i en liten by utanför Manchester i England.
Bor i Stockholm.
Yrke: Före detta professionell tävlingsdansare.
Undervisar numera i dans på Högalidsskolan i Stockholm, samt driver en egen dansskola.
Bakgrund: Började tävlingsdansa professionellt som 18-åring i USA och har varit med i de flesta stora internationella tävlingar.
Har undervisat över hela Europa.
Aktuell: Som juryordförande i "Let's dance".

"Let's dance"-febern behåller sitt grepp om Sverige. Fredagens avsnitt hade 1,6 miljoner tittare och nu vaknar intresset för pardans i Sverige. En av danstrendens förgrundsfigurer är Tony Irving - juryordförande i "Let's dance". Han har själv dansat sen sju års ålder. Numera undervisar han i dans. - Jag är inte intresserad av att bli kändis. Det som jag trivs bäst med är att jobba med barn och ungdomar. Jag känner mig lyckligt lottad som får göra det. Mot barnen är jag inte alls så sträng som i tv, utan lägger mig på deras nivå.

Träffades på en fest

De var de gyllene chanserna till att undervisa som fick Tony att flytta till Sverige 1996. Han blev kvar och lever i dag med sin svenske sambo Patrik. - Vi träffade på en fest för sex år sen och sedan på en restaurang, sen fortsatte vi att dejta. När de två inte umgås upptar dansen det mesta av Tonys tid. - Men i slutet av nittiotalet var jag även ordförande i Europride. Det kändes viktigt. Jag tror att festivalen har hjälpt många yngre homosexuella att hitta förebilder och att lära sig acceptera sin läggning.

Gifte sig med en kvinna

Något som Tony själv hade problem med som ung. - Jag visste att jag var homosexuell, men försökte bli hetero. I England var jag gift under ett år med en kvinna. Först när jag var omkring 27 år lärde jag mig acceptera mig själv. I dag känner Tony att han gjort sitt inom Europride. - Under tiden jag var involverad i Pridefestivalen fick homosexuella det mycket bättre. Öppenheten är större och vi kan gifta oss. Nu i sommar blir det Tonys tur, då gifter han sig med sin sambo.
Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!