Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Tony Irvings varning: "Denna veckas katastrof”

Tony Irving sätter Foto: ALEX LJUNGDAHL
Foto: JARI KANTOLA / STELLA PICTURES

"Något konstigt har hänt med årets ”Let's dance” – alla kan dansa!

Och nu driver jag inte med er! Varje deltagare har utvecklats, alla de fysiska ingredienserna som krävs finns för att göra bra ifrån sig i kvällens tävling."

”Let's dance”-domaren Tony Irving säger sitt om hur det kommer att gå i kväll.

Under de sju tidigare veckorna har de deltagare som överlevt gått igenom sina egna individuella utmaningar, och alla har hamnat på samma plats med ett förråd av skickligheter som gör att jag har höga förväntningar på dansens kvalitet i kväll. Konsekvensen av detta blir att jag och mina jurykollegor kan höja kraven för våra poäng och göra det tuffare för dem för att ta hem en full pott. 

I kvällens program har deltagarna två svåra utmaningar; den första är att de kommer att dansa till sin egen idol som har arbetat med dem som inspiration så att de kan hitta kärna i idolens musik samt att idolen skall uppträda live i studion samtidigt som deltagarna skall dansa. Deltagarnas andra utmaning har två faser; alla deltagare måste samarbeta i en grupp för att uppträda tillsammans som en ensemble men i mitt i hela numret har de alla sin egen stund att glänsa på golvet i en solosektion. Musiken för detta är min favorit, det är disco! Så jag varnar alla deltagare i kväll, nu måste ni sätta allt annars förtjänar du att hamna på skräphögen och få åka hem!

 

LÄS MER: Så gick det för kärleksparen i "Let's dance" 

 

Jon-Henrik Fjällgren & Katja Luján Engelholm. Foto: OLLE SPORRONG

Jon-Henrik Fjällgren & Katja Luján Engelholm

Dans: Cha cha

Artist: Maxida Märak – Äter upp dig

”Förra veckan var en svag vecka för Jon-Henrik, men ändå så levererade han en bra teknik. Men teknik kan fasen vara tråkigt, för då rör man sig runt golvet som en robot. I kvällens cha cha måste han hitta en snabb, rytmisk och svajande kroppsrörelse med en fräck, flirtig och explosiv framtoning. Det här kan bli svårt för Jon-Henrik ikväll. Dock, lyckas han kan han lätt kliva upp på tronen som kung på golvet igen. Jon-Henrik är kvällens wildcard.”

Foto: JARI KANTOLA / STELLA PICTURES

Gunde Svan & Jeanette Carlsson

Dans: Tango

Artist: Malena Ernman – La Voix

”Jag blev så arg på Gunde förra veckan, men inte för att han dansade dåligt utan för att han dansade så bra. Det känns som om han hade sitt genombrott, men det kom sju veckor efter de andras. Han har varit trög i starten, men nu kan vi förvänta oss en hög kvalitet från honom. En passionerad tango med Malena Ernman live i studion, det här är en drömkombination. Kruxet är att förra veckans förvandling kanske bara bestod av ren tur, och det här blir denna veckas katastrof… ”

 

LÄS MER: Gunde Svans kamp för hustruns kärlek 

Foto: JARI KANTOLA / STELLA PICTURES

Viktor Frisk & Linn Hegdal

Dans: Slowfox

Artist: Samir – Fick feeling

”Viktor behöver visa försiktighet ikväll, då han stod på trappen förra veckan. I slowfox har Viktor ett otroligt stort problem då han har bagage kvar från de tidigare danserna som har kroppskontakt. Bagaget är lika med en svankig rygg och en putande rumpa som ger honom en Kalle Anka liknande rörelse.

Rumpan skall in, ryggen sträckas, attityden skall vara elegant men misslyckas han med detta kan han packa sitt bagage och ta sig hem.”

Foto: JARI KANTOLA / STELLA PICTURES

Margaux Dietz & Alexander Svanberg

Dans: Rumba

Artist: Tommy Nilsson – Dina färger var blå

”Det finns något som gör att Margaux sticker ut från de andra tävlande och det är inte det faktum att hon är den enda kvinnan kvar. Margaux är den deltagare som från program ett har hållit sig på en ständigt hög nivå.

Kvällens utmaning är inte att hon skall dansa den svåraste latinamerikanska dansen som finns, den är att hon måste vara lyhörd till varje rörelse som Alexander skapar och följa honom konstant utan att förlora känslan av när ”två blir ett”. Det här kan bli kvällens överraskning!”

Foto: OLLE SPORRONG

Daniel Norberg & Maria Zimmerman

Dans: Tango

Artist: Tommy Körberg – Anthem

”Allt vi sett Daniel göra har varit roligt, energiskt, glatt och det har varit då han har glänst. Men ikväll har han ett problem då den allvarliga, mogna och nästan introverta känslan som han behöver när han tar Maria i famnen och succesivt för henne genom deras tango ligger långt utanför hans comfortzone.”