Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Tony Irvings besked – nu ändras hela sändningen

I kväll avgörs finalen i ”Let's dance” 2018. ”Let's dance”-finalen ser ut att bli en nagelbitare. Foto: OLLE SPORRONG
Tony Irving. Foto: SVEN LINDWALL

”Let's dance”-finalen ser ut att bli en nagelbitare när Daniel Norberg och Jon Henrik Fjällgren gör upp om den åtråvärda vinnartiteln.

– De behöver ta fram alla vapen ur sina förråd och dansa som om deras liv hänger på det, säger Tony Irving.

Här ger domaren sina betyg inför kvällens dansnummer och berättar samtidigt om det helt nya tävlingsmomentet.

Tonights the night! Jon-Henrik och Daniel gör upp i sin sista battle om vem som skall vinna Let´s Dance 2018.

Efter elva veckor och över fyrahundrafemtio träningstimmar har vi filtrerat bort alla andra deltagare och för första gången på många år har vi två finalister som går in i finalen med jämna dansfärdigheter.

I kvällens final har deltagarna tre utmaningar, varav en av dem är helt ny och för tävlingsmomentet i en otroligt spännande riktning. Tävlingsmoment ett är det gamla klassiska där båda par dansar sin bästa dans från hela säsongen. Men, vi förväntar oss en ännu högre kvalitet då de måste utföra dem med den teknik och kunskap de sitter på i dag. Moment två är helt nytt, de har fått välja sin motståndares dans. Finalisterna kan ha varit snälla, eller elaka mot varandra. Välja en dans och ge din konkurrent en chans till att glänsa, eller strategiskt välja en dans som du vet att den andre haft svårt med och skapa möjligheterna att de dansar som skit. 

Den sista konfrontationen mellan Daniel och Jon Henrik blir den avgörande: de måste fånga full pott från juryn och en fullträff från publiken om de vill ta hem den legendariska glasskon. I shownumret måste de kombinera allt de har lärt sig om dans med sin egen kreativitet, känsla och ta risken att utmana sig själva i sista stunden om de inte vill falla vid mållinjen och vara säsongens största förlorare.

 

LÄS MER: Tony Irving: ”Det mest pinsamma man kan göra i ”Let's dance” 

 

Första omgången

Jon Henrik Fjällgren & Katja Luján Engelholm

Dans: Bästa Dans - Tango

Musik: The Phantom Of The Opera- Andrew Lloyd Webber

”Jon Henriks tango var outstanding när han dansade den tidigare under säsongen med den teknik han då hade men sedan dess har Jon Henrik bemästrat otroligt bra musikalitet, hållning och basteknik som gör att vi kan förvänta oss ett fenomenalt framträdande i denna dans. Kruxet är att Jon Henrik har en akilleshäl och den är att när han är under press så kommer han av sig i sin koreografi och det skulle vara katastrofalt om han gjorde det i första dansen.”

Daniel Norberg & Maria Zimmerman

Dans: Bästa Dans – Lindyhop

Musik: Sing, Sing, Sing - Benny Goodman

”Lindyhop var Daniels genombrott då han visade att han hade alla dansingredienser och kunde kombinera dessa med en otroligt bra tolkning av dansens karaktär. Sedan dess har han finslipat alla sina färdigheter som gör att vi kan förvänta oss en hög och kvalitativ gestaltning från honom i kväll. Faran för Daniel är att han har svårt att inte gå till överdrift och spela en karikatyr av sig själv som kan leda till en försämrad prestation. Om han skulle göra det i just lindyhop skulle det sänka hans poäng radikalt.”

Andra omgången

Jon Henrik Fjällgren & Katja Luján Engelholm

Dans: Motståndaren väljer - Samba

Musik: Brave - Sara Bareilles

”Ett rytmiskt, rörligt och roligt framträdande är vad som krävs för Jon Henrik i samban, det borde vara lätt som en plätt för honom. Dock skall samban ha ett bra flöde med smidig övergång från steg till steg och det är något han inte alltid har lyckats med.”

Daniel Norberg & Maria Zimmerman

Dans: Motståndaren väljer - Quickstep

Musik: Ja Må Du Leva - Darin

”Nu gäller det att Daniel presenterar en energifylld, elegant och explosiv koreografi som visar varför han är i finalen. Mitt bekymmer med Daniel är att i just quickstep har han tidigare trotsat mig och gått ifrån dansens grundkaraktär. En gång var jag missnöjd och den andra var tittade jag mellan fingrarna på grund av att just då var allt annat så bra. Detta kommer jag inte att göra i kväll. Quickstep skall vara quickstep, annars riskerar han att tappa mina poäng”.

Sista dansen- showdans

I just denna dans har jag ingen kristallkula att titta in i för att förutspå vad finalisterna kommer att skapa, för det är just vad det handlar om. Sin egen kreation som avspeglar hela deras resa under ”Let´s Dance” 2018.

Jag kan likna denna del av tävlingen vid två gamla gladiatorer som krigar in i det sista om att bli “the last man standing”. De behöver ta fram alla vapen ur sina förråd och dansa som om deras liv hänger på det. Båda två är lika skickliga och båda två förtjänar att vara här. Vem vinner?

Det är upp till dig och mig.

 

LÄS MER: Martina Haag: ”Så fick jag nya superkroppen”