Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Tony Irving: ”Hade inte haft jobb utan dansband”

Tony Irving menar att han har blivit en stor beundrare av dansbandsmusik sedan han flyttade till Sverige.

Dansprofilen känner en stor tacksamhet gentemot den svenska dansbandskulturen – då han tror att han hade varit arbetslös utan den.

– Utan dansband så hade jag inte haft nåt jobb, säger han i SVT-programmet ”Svenska folkfester”.

2019 års upplaga av Dansbandsveckan i Malung pågår nu för fullt – och en av alla personer som finns på plats är dansprofilen Tony Irving, 53.

”Let's dance”-domaren befinner sig där för att hålla i lite olika danskurser, berättar han i SVT-programmet ”Svenska folkfester: Dansbandsveckan”.

– Det började för tio år sedan. Utgångspunkten är att man ska få lära sig det man behöver för att ”överleva” på dansbanorna, säger han i programmet.

”Aldrig sett någonting liknande”

Tony Irving menar att han har blivit en stor beundrare av dansbandsmusik sedan han flyttade till Sverige.

– Jag har dansat i hela mitt liv, och när jag kom till Sverige så var jag väldigt attraherad till danskvällar. Det som fascinerade mig var själva kulturen kring dansbanden, för jag har aldrig sett någonting liknande.

Sedan är han också imponerad av dansbandens förmåga att hitta ett unikt uttryck.

– Varje band har sitt eget sound, sin egen känsla. Även om man spelar samma låt, så gör man olika versioner, säger Tony Irving i programmet.

Tacksamhet gentemot dansbandsmusiken

Dansprofilen känner också en stor tacksamhet gentemot den svenska dansbandskulturen – då han tror att han hade varit arbetslös utan den.

– Sedan jag kom till Sverige så har mitt liv handlat om dans, till 99 procent. Och utan dansband så hade jag inte haft nåt jobb. Det är dansbanden som sett till att folk lärt sig dansa, och på grund av det har jag kunnat livnära mig på dans.