Tommy Ramone blev 62 år gammal. Foto: Tina FinebergTommy Ramone blev 62 år gammal. Foto: Tina Fineberg
Tommy Ramone blev 62 år gammal. Foto: Tina Fineberg
Bandet har på sitt officiella Facebookkonto (bilden) och Twitterkonto meddelat nyheten. Foto: FacebookBandet har på sitt officiella Facebookkonto (bilden) och Twitterkonto meddelat nyheten. Foto: Facebook
Bandet har på sitt officiella Facebookkonto (bilden) och Twitterkonto meddelat nyheten.  Foto: Facebook
Tommy Ramone (till höger) tillsammans med Hilly Kristal, grundaren av legendariska rockklubben CBGB, och Steven Van Sandt, en av medlemmarna i Bruce Springsteens kompband E street band. Foto: Kathy WillensTommy Ramone (till höger) tillsammans med Hilly Kristal, grundaren av legendariska rockklubben CBGB, och Steven Van Sandt, en av medlemmarna i Bruce Springsteens kompband E street band. Foto: Kathy Willens
Tommy Ramone (till höger) tillsammans med Hilly Kristal, grundaren av legendariska rockklubben CBGB, och Steven Van Sandt, en av medlemmarna i Bruce Springsteens kompband E street band. Foto: Kathy Willens
Dee Dee, Johnny, Tommy och Marky Ramone när de valdes in i Rock & Roll Hall of Fame i mars 1002. Foto: Ed BetzDee Dee, Johnny, Tommy och Marky Ramone när de valdes in i Rock & Roll Hall of Fame i mars 1002. Foto: Ed Betz
Dee Dee, Johnny, Tommy och Marky Ramone när de valdes in i Rock & Roll Hall of Fame i mars 1002. Foto: Ed Betz

Tommy Ramone död – blev 62 år gammal

Publicerad

Trummisen Tommy Ramone är död, meddelar The Ramones på sin officiella Twitter.

Den sista överlevande originalmedlemmen i det legendariska punkbandet dog i fredags i sitt hem i New York, skriver Variety.

Han blev 62 år gammal.

Trummisen och producenten Tommy Ramone dog i fredags i sitt hem i Ridgewood i Queens, New York, skriver Variety. Den sista överlevande originalmedlemmen i punkbandet The Ramones har nyligen vårdats på hospice efter att ha fått behandling för gallgångscancer, enligt Variety.

Både på bandets officiella Twitterkonto och på Facebook går det att läsa om Tommy Ramones död. Han föddes i Budapest, Ungern, och hette ursprungligen Erdelvi Tamas, men blev senare känd som Tom Erdelvi Ramone. Han medverkade som trummis på The Ramones tre första album, Ramones” (1976), “Leave Home” (1977) och “Rocket to Russia” (1977). Han har även medproducerat flera av bandets senare skivor.

Under senare år spelade han tillsammans med sin partner Claudia Tienan under namnet Uncle Monk.

Bandet upplöstes 1996

Tom Erdelyi kom till USA 1957 och växte upp i Forest Hills, Queens, där han spelade tillsammans med gitarristen John Cummings - senare Johnny Ramone - i "Tangerine Puppets". Senare anslöt ytterligare två Queens-musiker, Jeffrey Hyman (sångaren Joey Ramone) och Douglas Colvin (basisten Dee Dee Ramone).

The Ramones upplöstes 1996 efter en show på Palace i Hollywood. Joey Ramone dog av lymfom 2001, Dee Dee dog efter för en överdos 2002 och Johnny Ramone avled av prostatacancer 2004. The Ramones valdes in i Rock and Roll Hall of Fame 2002.

Tommy Ramone efterlämnar sin partner sedan 40 år Claudia Tienan och sin äldre bror. En privat begravning kommer att hållas.

 

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag