Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Tommy Nilssons vändning – blev hjälpt av kärleken

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Tommy Nilsson hittade kärleken i musikalartisten Linda Olsson.

”Över Atlanten”-gänget börjar få ont om resurser – och plötsligt går generatorn sönder.

Samtidigt berättar Tommy Nilsson om hur kärleken blev hans vändning i livet, för sina nyfunna vänner ombord.

– Hon hjälpte mig verkligen att komma på fötter och inse att jag fortfarande har saker jag kan göra. Nu är jag tillbaka där jag vill vara, säger Tommy Nilsson i ”Över Atlanten”.

Artisten Tommy Nilsson börjar komma närmare de andra deltagarna i ”Över Atlanten”, och i ett samtal med OS-mästaren Frida Hansdotter och stjärnkocken Tareq Taylor berättar han om sin vändning, när han insåg att han drack för mycket alkohol.

– Nu har jag ju blivit av med det, det var 9-10 år sedan. Jag skulle fylla 50 och såg mig själv sitta i hörnet på nån pub på söder, eller skaffa mig ett liv liksom, säger han i programmet.

En stor hjälp var att han hittade kärleken i musikalartisten Linda Olsson, som han har en son med.

– I samma veva träffade jag min fantastiska flickvän. Hon fick mig att inse att ”nä, nu får jag kamma mig”, liksom. Hon hjälpte mig verkligen att komma på fötter och inse att jag fortfarande har saker jag kan göra. Nu är jag tillbaka där jag vill vara, säger Tommy Nilsson i ”Över Atlanten”.

Tareq Taylor är imponerad över hur öppen Tommy Nilsson varit med sina alkoholproblem.

– Jag kommer ihåg när du berättade om det, och jag tänkte ”gud vilken ödmjuk människa”, säger han.

Trubbel ombord i ”Över Atlanten”

Även om deltagarna får allt djupare relationer, så finns det andra problem ombord på båten som ska ta sig över Atlanten. Kaptenen Gurra Krantz inser att de har använt upp sina resursreserver, och sätter deltagarna på att inventera hur mycket mat som finns kvar.

– Vi har tydligen slösat bort all extratid vi hade, det är lite kniven mot strupen. Vi har bråttom, säger Sofia Wistam.

Plötsligt kommer också nästa bakslag – båtens generator, som ger dem el och sötvatten, har gått sönder.

– Den där maskinen är extremt viktig för oss. Får vi inte igång generatorn blir det ingen el, ingen tillverkning av färskvatten. Då ser det risigt ut om vi ska fortsätta, säger Tareq Taylor.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.